Primarul Nicolae Robu visează la o parcare supraterană de zece etaje

Primarul Nicolae Robu visează la o parcare supraterană de zece etaje

- in Administratie, Locale
0

Primarul Nicolae Robu se gândeşte la construirea unei parcări supraterane cu zece etaje în zona Oituz. Şi se va realiza dacă Universitatea de Vest va accepta un schimb de terenuri cu primăria, dacă pentru parcarea din spatele magazilui Bega nu se găsesc investitori.

“Ţinta mea este ca pe Oituz, la colţ,  acolo unde este popota şi pe terenul liber din spatele ei, până spre blocul Garnizoanei, să construim o parcare supraterana cu zece etaje. Dacă facem asta, parcarea pentru zona de nord din vecinatatea centrului istoric va fi rezolvată. Am propus Universităţii de Vest să se gândească ce ar dori la schimb din partea primăriei pentru a ceda clădirea aceea. Evident că trebuie să fie vorba despre un schimb reciproc avantajos. Municipalitatea să poată rezolva o problema de interes public major şi Universitate de Vest să se poată alege cu ceea ce i-ar prinde cel mai bine. Asta  fi soluţia ideală după apreciarea mea şi a specialiştilor cu care am vorbit”, a spus, marţi, primarul Nicolae Robu.

Edilul şef mai spune că dacă nu se găsesc investitori pentru realizarea acestei parcări va propune alocarea de fonduri din bugetul local.“Dacă nu vor fi investitori privaţi, eu voi propune consiliului local să alocăm fonduri de la bugetul municipalităţii pentru realizarea parcărilor – şi cea din spate de la Bega şi cea din zona Oituz. Dacă nu există interes privat, problema parcărilor în zona centrală trebuie rezolvată, eu consider că trebuie alocaţi bani de la bugetul municipal”, a explicat Robu.

Sursa foto: www.libertatea.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *