Primarul Nicolae Robu: Societatea de Transport Public a Timișoarei pe drumul cel bun. Angajații își primesc salariile la zi

Primarul Nicolae Robu: Societatea de Transport Public a Timișoarei pe drumul cel bun. Angajații își primesc salariile la zi

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Societatea de Transport Public Timișoara, fostă RATT, este pe drumul cel bun, iar angajații își vor primi salariile la zi. Acesta este anunțil făcut de primarul Nicolae Robu miercuri, 8 august, pe pagina de Facebook.

Am aprobat ieri, 07.08.2018, suma de 6 milioane lei pt STPT, astfel încât să se poată plăti salariile angajaților și obligațiile către ANAF la zi, așa cum am promis! Reamintesc, dificultățile financiare la STPT au apărut o dată cu pierderea unui proces cu ANAF pt neplata unui TVA în valoare de 68 milioane lei -ați înțeles bine: 68 milioane lei!- de pe vremea administrației precedente! De atunci, lună de lună, eu trebuie să asigur 1.200.000 lei pt ANAF mai întâi -altminteri, STPT ar ajunge la faliment și toți angajații și-ar pierde locurile de muncă!- și abia apoi să virez banii pt salarii și celelalte cheltuieli! O spun încă o dată: e o performanță managerială să reușești să duci cheltuieli neprevăzute de peste 60 milioane lei -20 milioane de la furtună, 25 milioane din cei 68 milioane TVA la STPT, 15 milioane certificate verzi în numele COLTERM-, în condițiile în care veniturile pe 2018 sunt cu peste 15 milioane lei mai mici ca în 2017 din cauza reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, nicidecum ceva de blamat, cum înțeleg niște capete… grele! Dar, vom răzbi! Și în curând, de exemplu, calitatea serviciilor de transport public va fi și ea mai bună -garantez eu asta!-, de exemplu, pe linia 33, vom avea nu 3 autobuze, cum am avut multă vreme, ci 6! Pt că cetățenii Timișoarei merită și se poate!”, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Edilul din Timișoara a ținut să precizeze că acum pe traseu sunt 17 Armonii și că la sfârșitul anului vor fi 30.

P.S. Apropo de frumoasele și confortabilele tramvaie Armonia: acum două luni, erau 6 pe traseu. Acum sunt 17! Și vom ajunge, spre sfârșitul anului, să avem 30! Evident, pe măsură ce introducem Armonii, retragem tramvaiele vechi, total depășite din toate punctele de vedere!”, a mai scris Robu.