Primarul Nicolae Robu ignoră cerințele iubitorilor mersului pe două roți. Cu ce propunere vine “Verde pentru Biciclete”

Primarul Nicolae Robu ignoră cerințele iubitorilor mersului pe două roți. Cu ce propunere vine “Verde pentru Biciclete”

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0
biciclist

Propunere inedită făcută de “Verde pentru Biciclete”, pentru a aplana conflictul dintre Primăria Timișoara și iubitorii mersului pe două roți, care au fost interziși în centrul istoric al orașului, motiv pentru care au ieșit de câteva ori în stradă.

Romina Faur, coordonatorul mișcării “Verde pentru Biciclete”, a explicat astăzi că, sub marca #respectpentrubiciclisti, se urmărește soluționarea unor situații precum: accesul liber în zona centrală, în anumite intervale orare și în anumite perioade ale anului, permiterea accesului bicicliștilor pe calea liniilor de tramvai, crearea rampelor de acces pentru bicicliști și realizarea unor reparații la pistele de bicicletă existente.

În acest sens, mai multe hârtii cu aceste cerințe au fost trimise primarului Timișoarei, Nicolae Robu, dar acesta nu a oferit niciun răspuns.

“Nu suntem de acord ca bicicliștii să fie interziși în centrul Timișoarei, ne dorim să se revină la vechea interdicție, care era una de bun-simț. Bicicliștii au înțeles că trebuie să fie respectuoși cu pietonii. I-am trimis mai multe cereri lui Nicolae Robu, dar nu am primit niciun răspuns concret. Ar trebui să fie un om de legătură în primărie care să comunice cu noi. Nu se justifică să fie sancționat un om care noaptea vine de la muncă pe bicicletă și primește amendă pentru că a circulat prin centrul orașului, deși nu este nimeni pe stradă. Bicicliștii sunt, în primul rând, oameni, cetățeni ai Timișoarei”, consideră Romina Faur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *