Primarul Nicolae Robu, cu jalba în proțap la premierul Ponta, pentru Spitalul de Copii

Primarul Nicolae Robu, cu jalba în proțap la premierul Ponta, pentru Spitalul de Copii

Primarul Nicolae Robu a spus vineri că a trimis o nouă adresă premierului Victor Ponta şi ministerului Sănătăţii prin care cere ca în acest an, Guvernul să suplimenteze suma alocată pentru construcţia corpului B al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”.

Primăria Timişoara a primit anul trecut cinci milioane de lei de la Guvern pentru lucrările de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Edilul şef a trimis o nouă adresă premierului Victor Ponta şi ministerului Sănătăţii prin care solicită ca suma alocată pentru acest an să fie dubltă, chiar dacă necesar ar fi 20 milioane de lei. „Aici vin părinți cu copii din toată țara și de aceea îmi dorec ca jumătate din sumă să vină de la bugetul de stat. Eu în ton de glumă spuneam că vreau să vină 80 la sută de la bugetul de stat, dar știam că nu o să vină atât, dar vreau ca minimim minimorum 50 la sută să vină de la bugetul de stat. Noi susținem tot ce se crează acolo, pentru că nu putem creea dificultăți firmei ce lucrează, plătind de la bugetul local, dar așteptăm să vină bani de la bugetul de stat pentru a ne putea recupera banii. Nici acum nu există o fișă de obiectiv prin care Guvernul să-și ia angajament pentru o anumită sumă”, a spus, vineri, primarul Nicolae Robu.

Adresa trimisă de primarul Nicolae Robu premierului Victor Ponta:

“Stimate Domnule Prim Ministru,

După cum cunoaşteţi, Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara -unul dintre cele mai bune din ţară, atât după evaluările şi clasificările consacrate, cât şi ca percepţie publică- are nevoie stringentă de o extindere semnificativă a spaţiului în care îţi desfăşoară activitatea.

Pentru satisfacerea acestei nevoi, Primăria Municipiului Timişoara a asumat construirea unui nou corp de clădire al acestui spital, unul cu 8 niveluri -demisol, parter plus 6 etaje-, alocând fonduri importante de la bugetul local, dar contând şi pe un sprijin considerabil de la bugetul de stat. Valoarea totală a investiţiei este de cca 100 milioane lei.

Până în prezent, Guvernul României a alocat de la bugetul de stat pentru această investiţie o sumă de 5 milioane lei, pe care a şi virat-o efectiv în conturile Primăriei Timişoara în luna decembrie 2014, spre final de an. Am mulţumit public şi vă mulţumesc şi acum pentru ea. Pentru 2015, aşteptările noastre erau să primim de la bugetul de stat 20 de milioane lei sau, dacă nu există posibilităţi pentru atât, cel puţin 10 milioane lei.

Am aflat cu surprindere, astăzi, că, în 2015, acest obiectiv major va primi de la bugetul de stat doar tot 5 milioane lei, cât a primit şi în 2014.

Domnule Prim Ministru, vă rog, în numele cetăţenilor Timişoarei şi al unei bune părţi din cetăţenii României din întreaga ţară, care recurg la serviciile Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, să dispuneţi suplimentarea acestei sume la minimum minimorum 10 milioane, astfel încât noua investiţie să se poată derula într-un timp rezonabil. Noi reiterăm solicitarea iniţială pentru o sumă de 20 milioane, care ar fi optimă, cu menţiunea că orice sumă mai mare sau egală cu 10 milioane ne-ar satisface.

Cu stimă şi încrederea că cel mai mare contributor la bugetul de stat după capitală va beneficia de un just tratament din partea dv., rămânem în aşteptarea unui răspuns din partea dv.”, a scris edilul şef al Timişoarei.

1 Comment

  1. Domnule primar va rog sa verificati daca este normal ca o jumatate de strada sa fie in patrimoniu primariei si restu nu este vorba de strada memorandului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *