Primarul Nicolae Robu avertizează firmele care poluează oraşul

Primarul Nicolae Robu avertizează firmele care poluează oraşul

- in Administratie, Locale
0

Primarul Nicolae Robu a lansat un nou avertisment public pentru firmele care poluează oraşul. În cazul în care nu îşi rezolvă problemele de poluare, riscă să îşi piardă autorizaţia de funcţionare. Totul s-a întâmplat după ce edilul şef a făcut o plimbare nocturnă, joi, în cartierul Soarelui să vadă cum merg lucrările la fântâna arteziană din piaţetă. Deranjat de un miros neplăcut primarul Timişoarei l-a sunat pe şeful Direcţiei de Mediu şi a solicitat un control în zonă.

„La un moment dat, a venit un miros extrem de neplăcut, foarte puternic, și am constatat că el persistă și se extinde. M-am deplasat cu mașina către Stan Vidrighin și toată zona mirosea. L-am sunat pe dl director Bere și i-am cerut să sesizeze Garda de Mediu și împreună cu inspectorii de la Gardă să se deplaseze pe teren și să identifice poluatorii. Concluzia de azi noapte este clară. Garda de Mediu, avându-l alături pe domnul Bere, a ajuns la concluzia că poluatorul este compania Azur. Se vor face în continuare investigații pentru a stabili tot ce s-a întâmplat acolo și vom sancționa firma Azur. Vreau să fie foarte clar: dacă nu va fi în stare să-și rezolve problema astfel încât să nu mai polueze orașul, îi vom ridica autorizația de funcționare, cu riscul pierderii locurilor de muncă pe care le oferă”, a spus primarul Nicolae Robu.

Conform edilului şef, avertismentul este valabil pentru toate firmele din oraş care poluează.  “Nimic nu e mai important decât sănătatea oamenilor și ne dorim ca Timișoara să fie un oraș în care cetățenii să poată trăi bucurându-se de viață, sănătoși în primul rând. Fără poluare, asta cerem tuturor companiilor. Iar când spun fără poluare am în vedere nu numai ca ele să nu degaje în atmosferă noxe, ci și ca ele să nu degaje în atmosferă substanţe volatile producătoare de miros, chiar dacă ele nu sunt în categoria substanţelor poluante. Avertismentul vizează absolut orice companie”, a mai spus Robu. Cât despre Continental, edilul şef spune că reprezentanţii firmei încearcă să rezolve problema mirosului de cauciuc din oraş.

Sursa foto: www.dvipl.com.au

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *