Primarul Nicolae Robu audiat la DNA în calitate de suspect într-un dosar al retrocedărilor. Prejudiciul ajunge la 40 de milioane de euro. Robu pus sub acuzare pentru abuz în serviciu

Primarul Nicolae Robu audiat la DNA în calitate de suspect într-un dosar al retrocedărilor. Prejudiciul ajunge la 40 de milioane de euro. Robu pus sub acuzare pentru abuz în serviciu

- in Locale, Slider, Stiri
0

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a ajuns vineri dimineață la sediul central al DNA. Edilul orașului de pe Bega este citat într-un dosar al retrocedărilor.  La audieri au mai fost chemați fostul primar al Timișorei, Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Traian Stoia, dar și viceprimarul Dan Diaconu.

“Nu ştiu să vă zic nimic dar vă garantez că nu am nicio treabă cu corupţia. Nu ştiu despre ce e vorba. Am primit citaţia telefonic. Nu am emoţii pentru că nu am nici o legătură cu corupţia, nici cu traficul de influenţă. Am primit un telefon să fiu la ora 10.30. Vă spun când ies”, e spus primarul Nicolae Robu când a ajuns la sediul DNA.

La audieri au dost chemați fostul primar al Timișorei, Gheorghe Ciuhandu, dar și fostul viceprimar Traian Stoia. Avocatul fostului viceprimar Traian Stoia a declarat la ieșirea din sediul DNA că acesta este suspect.

Primarului Nicolae Robu, dar și fostului edil, Gheorghe Cihuandu li s-a comunicat că au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu într-un dosar legat de vânzarea ilegală a aproape 1.000 de imobile naționalizate din Timișoara. Prejudiciul ajunge la 40 de milioane de euro estimează procurorii anticorupție.

“Am fost chemat aici în calitate de suspect în vânzarea unor case naţionalizate în perioada în care am fost primar. Reproşul este clasic: abuz în serviciu. Nu ştiu valoarea prejudiciului. Primăria a vândul 1300 de locuinţe şi acum e vorba de 60 de locuinţe. Nu am obţinut nimic. Cei care au încheiat contractele au apreciat că şi eu mi-am însuşit punctele lor de vedere pentru că aveau toate vizele şi viza de specialitate”, a declarat fostul edil al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu la ieșirea de la DNA, scrie Mediafax.

Primarul Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, la ieșirea de la audiere, că este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu vânzarea unor case din centrul istoric al oraşului, acesta precizând că se consideră nevinovat.

“Se pare că s-au vândut circa o mie de imobile. Nu mă pot pronunţa asupra a ceea ce a fost înainte. A existat o hotărâre a administraţiei precedente prin care s-a permis să se vândă apartamente şi pe baza de contracte de închiriere semnate anterior datei de intrare în vigoare a legii. Din mandatul meu sunt două apartamente. E vorba de un apartament cu o cameră de 24 mp şi unul de două camere către nişte familii modeste. Nu se poate vorbi de corupţie, de persoane sus-puse. Eu am cerut aparatului primăriei şi am dovezi să-mi spună dacă aceste tranzacţii au fost făcute cu respectarea legii şi am primit răspuns că da, s-a respectat legea. Mă consider nevinovat. De aia există un aparat de specialitate, să facă toate verificările. Probabil cele mai multe case s-au vândut în timpul domnului Ciuhandu, că a intrat în viogoare legea în 1996. În 2013 eu am cerut să se investigheze toate transferurile de proprietate şi am menţionat inclusiv clanuri”, a declarat Robu, scrie Mediafax.

Vă reamintim că, în 2015 DNA a descins la Primăria Timișoara de unde s-au ridicat sute de dosare legate de vânzările de locuințe pe legea 112.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *