Primarul Fritz: „Nu poți să scuipi Europa în față și în același timp să ceri bani de la ea”

Primarul Fritz: „Nu poți să scuipi Europa în față și în același timp să ceri bani de la ea”

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a vorbit, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, despre proiectul european uriaș câștigat în această săptămână privind cumpărarea de noi vehicule pentru transportul în comun din oraș.

Săptămâna asta am câștigat o finanțare record de 63 de milioane de euro fonduri europene cu care cumpărăm 55 de tramvaie, firobuze și autobuze electrice. Este cea mai mare finanțare câștigată de Primăria Timișoara în istorie. Reușim să înlocuim întreaga flotă de transport public, doar cu fonduri europene. Fără bani europeni, efortul de a schimba în total 150 de autobuze, firobuze și tramvaie ar fi fost o misiune imposibilă. Dar banii europeni nu cad din cer. Ei sunt bani munciți de o infirmieră din Germania, de un șofer de autobuz din Spania sau de o învățătoare din România și ajung la noi pentru a trăi mai bine în Timișoara. Sunt o manifestare concretă a solidarității europene, ca valoare de bază a Uniunii Europene”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai atras atenția asupra celor care critică Europa, afirmând că pun în pericol dezvoltarea orașului.

Cei care atacă europenitatea Timișoarei pun în pericol dezvoltarea Timișoarei. Nu poți să ataci în mod constant valorile europene care sunt și valorile Timișoarei – toleranța, respectul, deschiderea față de cel de lângă tine – și să te pretinzi preocupat de dezvoltarea orașului. Nu poți să scuipi Europa în față și în același timp să ceri bani de la ea. Discursul politic duplicitar, anti-european și anti-timișorean e un pericol pentru prosperitatea Timișoarei. De aceea mă voi lupta în aceeași măsură pentru bani europeni și pentru o Timișoară bazată pe valori, nu pe golănie”, este de părere Dominic Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *