Primarul Fritz, de acord cu interzicerea hranirii porumbeilor: “Argumentul ca o pasare care e dependent de mancare de la Mc Donalds e protejata nu mi-e foarte clar”

Primarul Fritz, de acord cu interzicerea hranirii porumbeilor: “Argumentul ca o pasare care e dependent de mancare de la Mc Donalds e protejata nu mi-e foarte clar”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
Foto: Facebook Razvan Vitionescu

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor de pe străzile orașului, un subiect extrem de discutat în aceste zile.

În primul rând, mă bucur că acest proiect este dezbătut, mă bucur că există o dezbatere publică care va avea loc luni. Tocmai acesta este motivul de ce consiliul local supune la dezbaterea publică astfel de inițiative, ca să ia pulsul celor care se interesează pentru un anumit proiect. Pentru mine este important să abordăm această temă din perspectiva protecției animalelor, asta pentru mine trebuie să fie în ordinea argumentelor. Protecția animalelor trebuie să fie pe locul întâi și aici cred că argumentul că o pasăre care este dependentă de mâncare de la Mc Donalds este o pasăre protejată nu mi-e foarte clar. Eu îmi amintesc că în școala generală am mers cu o organizație de protecție a animalelor la o grădină zoologică, unde exact acolo am învățat de ce nu este bine să hrănim noi, oamenii, păsări. Tocmai pentru că ele știu foarte bine să se hrănească singure și găsesc exact ceea ce le trebuie și nu știm noi mai bine. Dar încă o dată, eu sunt curios și de dezbaterea publică. Este important că asta este o dezbatere în societate, sunt poate și schimbări de mentalitate, și de experiență, sunt și părerile unor specialiști din toate domeniile de care trebuie să ținem cont și vom vedea ce va fi la această dezbatere“, a declarat Dominic Fritz.

Vă reamintim că, potrivit unui proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică, cei care vor hrăni porumbei și alte animale pe domeniul public al Timișoarei vor risca amenzi cuprinse între 100 și 200 lei. Luni, de la ora 17.00, pe marginea acestui subiect va avea loc o dezbatere publică. De asemenea, timișorenii își pot exprima un punct de vedere și cu privire la noul regulament privind deținerea animalelor de companie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *