Primarul Fritz, criticat de premierul Citu pe tema certificatelor verzi pentru Colterm

Primarul Fritz, criticat de premierul Citu pe tema certificatelor verzi pentru Colterm

Florin Cîțu s-a aflat, astăzi, la Timișoara. Premierul României a decis să realizeze o vizită la noul terminal de sosiri curse externe de la Aeroportul Internațional Timișoara, dar și la Universitatea Politehnica din Timișoara, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea instituției de învățământ.

De asemenea, Florin Cîțu a participat la o conferință de presă organizată la sediul Consiliului Județean Timiș, în timpul căreia a criticat Primăria Timișoara condusă de useristul Dominic Fritz pentru faptul că a fost amendată după ce nu a cumpărat certificatele verzi pentru Colterm.

Primăria Timișoara este una dintre cele mai finanțate primării din România. A primit prin Anexa 703 cred că 27 milioane lei, primește lunar din venitul global aproape 45 milioane lei. Problema a fost aici că acea cerere de primire a sprijinului financiar a venit prea târziu și eu m-aș întreba de ce? Pentru că aceste certificate verzi știi că trebuie să le cumperi și atunci le cumperi din timp. Întrebarea este de ce a venit cererea așa de târziu? Cererea a venit în momentul în care se emitea acea amendă. Poate este un moment bun de reformă, să vedem cum s-au cheltuit banii în prima parte a anului, de ce nu s-au plătit certificatele, etc. Constanța și-a plătit certificatele verzi din proprii bani. Există această ordonanță care permite tuturor UAT-urilor, nu discriminăm, să se împrumute pentru alte cheltuieli”, a declarat Florin Cîțu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *