Primarul Fritz, anunt in prag de iarna: “Colterm traieste de la o saptamana la alta”

Primarul Fritz, anunt in prag de iarna: “Colterm traieste de la o saptamana la alta”

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Dominic Fritz a declarat marți, 17 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că societatea de termoficare a Timișoarei – Colterm, are mari probleme din punct de vedere financiar. În aceste condiții, noul edil-șef susține că ar fi nevoie de o sumă care se ridică la aproape 70 milioane lei doar pentru a putea trece prin această iarnă.

Avem o criză destul de serioasă în ceea ce privește Colterm. Am trimis un memorandum deja săptămâna trecută către Guvernul României, prin Asociația Municipiilor din România, în care am spus foarte clar că situația actuală este una serioasă. Efectiv, Colterm acum trăiește de la o săptămână la alta pentru a plăti factura de gaz și de cărbune și depinde de subvențiile primăriei livrate în conturile Colterm. Ca să trecem prin această iarnă, din noiembrie și până în martie, doar pentru materii prime, adică pentru gaz, cărbune, electricitate, o să avem nevoie de 69 de milioane de lei, o sumă uriașă, și asta nu include de fapt datoriile istorice care sunt de 136 milioane de lei. Asta e situația cu care ne confruntăm, iar asta, din păcate, afectează și capacitatea primăriei de a plăti alte facturi și alte necesități”, a declarat Dominic Fritz.

Noul primar al Timișoarei a mai precizat că le-a trimis câte o scrisoare și tuturor parlamentarilor de Timiș, în speranța că vor susține alocarea din fondul de rezervă al Guvernului României a unor sume de bani cu care Colterm să poată trece prin această iarnă.

Sper că vom primi susținere din partea tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică și indiferent de faptul că suntem într-o campanie electorală. În același timp, vreau să spun foarte clar că, chiar dacă eu personal împreună cu echipa mea vom face tot posibilul să trecem prin această iarnă cu Colterm fără să aibă efecte negative asupra populației, asta va fi ultima iarnă în care putem să procedăm așa. Colterm are nevoie de un nou început, de o altă strategie economică, tehnologică și trebuie să devină pe termen lung o companie sănătoasă. Am început deja discuții, inclusiv cu Banca Mondială, despre acest proiect, și cu alți experți pentru a pune Colterm-ul pe un făgaș mai bun“, a adăugat Dominic Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *