Primarul de Sînandrei scoate LEGEA în față. Decizie CRUNTĂ pentru tanti Ana, bătrâna care s-a trezit peste noapte fără grădină

Primarul de Sînandrei scoate LEGEA în față. Decizie CRUNTĂ pentru tanti Ana, bătrâna care s-a trezit peste noapte fără grădină

- in Administratie, Interviu, Locale, Slider, Stiri
0

Cazul uluitor din comuna timișeană Sînandrei, unde o bătrână a ajuns să-și piardă grădina pe care o lucra de 25 de ani în favoarea nevestei unui consilier local, prezentat de banatulmeu.ro, l-a supărat pe edilul Claudiu Coman. Acesta a ținut să clarifice situația, în virtutea dreptului la replică. Într-o discuție blitz primarul povestește despre relația personală pe care a avut-o cu tanti Ana și crede că în spatele scandalului și al articolului sunt doar adversari și interese. Coman nu îi dă însă nicio speranță unei femei ajunse la limita răbdării – conform legii Ana Filip nu va primi nicio bucată de pământ pe care și-ar putea-o lucra, la Sînandrei. Reclamațiile femeii au ajuns până la DNA.

Vă considerați un primar fără Dumnezeu? Ana Filip vă acuză că ar fi rămas abuziv fără grădină…

Acest titlu m-a supărat foarte mult, mai ales că nimic nu este adevărat. Sunt un om credincios, un om care merg la biserică, care ajut bătrânii și oamenii cum știu eu mai bine. Am fost cu ei la mănăstire, îi duc peste tot. Sunt un om care dacă pot să ajut pe cineva o fac din tot sufletul nu contează dacă îl cunosc sau nu.

De ce nu a venit acest ajutor și pentru tanti Ana?

Scurt, clar și la obiect – nu am avut cadrul legal. De 25 ani niciun primar nu a reușit să o pună pe tanti Ana în cadrul legal, nu avem lege. Că e legea proastă asta putem discuta.

Păi și dacă legea nu e bună chiar nu puteți face nimic?

Eu puteam să dau terenul la tanti Ana, să îi fac contract de concesiune. Putea să liciteze, să cumpere, dar ce nu înțelege tanti Ana și ce nu au înțeles mulți care au citit articolul și nu cunosc legea era obligată să-și facă proiect și să construiască. La discuțiile care au avut loc cu tanti Ana, cu secretara, cu compartimentul de urbanism, mai ales că are și un nepot care este consilier local la primărie, a reieșit că ea nu a vrut să construiască. Ea a vrut să țină terenul ca grădină cum l-a ținut de atâta timp. Vă întreb eu era ma legal să închidem ochii și să lăsăm ilegalitatea mai departe? Sau să expunem problema consilierilor locali care sunt nu mai puțin de 15 din care 9 sunt în opoziție. În unanimitate s-a hotârt să împărțim terenul în două și să ajutăm doi tineri cu concesiunea la zi, ce plătesc taxe și impozite. Nu facem nimic de capul nostru. Nu vorbim nici pe FB, nici la colț de stradă, nici prin birturi. Doar cu legea în mână și după lege. Îmi pare rău pentru că tanti Ana nu a înțeles.

Ce era de înțeles? Femeia a lucrat grădina din spatele casei în ultimii 25 de ani și toți primarii i-au spus să nu își facă griji… Așa că a stat liniștită

Exact. Toată lumea i-a promis în tot acest timp, de după revoluție până la venirea mea și toți au mințit-o că se va rezolva. Ea nu are nicio formă legală. Nu a avut niciodată forma legală pentru această grădină, nu a plătit niciodată niciun impozit.

Doamna Ana susține că a plătit ani întregi impozit și pe acea grădină

Indiferent de povestea spusă de ea nu a plătit. Nu a avut contract de concesiune, de închiriere, nu a avut nimic. Pur și simplu a lucrat terenul și toată lumea i-a promis că o pune în legalitate. Legalitatea era doar dacă construia, ceea ce ea nu a vrut. De aceea consiliul a luat această decizie. De aici până să fiu umilit și toți să-și dea cu părerea cred că este prea mult.

Există posibilitatea să alocați în altă parte o bucată de teren pentru bătrâna rămasă fără grădină?

Nu există. Oamenii care nu cunosc și nu știu legea e normal să mă critice. Cine a venit la mine cu o problemă a plecat mereu mulțumit. Chiar dacă nu i-am putut ajuta pe toți, le-am explicat de ce nu pot. Cel mai tare mă doare și poate pentru acest lucur sunt frustrat că am avut o legătură foarte bună cu tanti Ana atât timp cât a lucrat în primărie. Putea să se ducă la Prefectură, dar nu la DNA, nu la presă. Puteți fi sigur că lumea din comună știe cine este în spatele acestui articol și de ce s-a ajuns aici.

povestea Anei Filp o puteți citi aici: http://bit.ly/1MkHbkT

11753859_910678745640093_577311386_n

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *