Primăriile şi spitalele din Timiş vor distribui cardurile de sănătate asiguraţilor

Primăriile şi spitalele din Timiş vor distribui cardurile de sănătate asiguraţilor

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş vine în sprijinul asiguraţilor  din judeţ,  facilitând  accesul acestora de a intra în posesia cardurilor naţionale de asigurat.

Astfel, pentru asiguraţii care nu sunt înscrişi pe lista unui  medic de familie şi care nu au intrat încă, în posesia cardului, CJAS Timiş a distribuit aceste carduri primăriilor din localităţile din mediul rural, pentru a nu-i mai pune pe drumuri pe asiguraţi.

De asemenea, tot pentru asiguraţii care nu au medic de familie şi nu au intrat în posesia cardului şi  au domiciliul în una din localităţile Lugoj, Deta, Sanicolau-Mare, Jimbolia şi Gătaia aceştia nu trebuie să se mai deplaseze la Timişoara pentru a le ridica, ci le pot solicita spitalului din localităţile amintite.

În ceea ce priveşte asiguraţii din Timişoara care figurează pe lista celor 7 medici de familie care nu au ridicat  cardurile de sănătate de la CJAS, precum  si asiguraţii care  nu au  medic de familie, aceştia le pot solicita la sediul CJAS Timiş în baza unei cereri şi a copiei după actul de identitate.

Precizăm de asemenea, că în perioada imediat următoare, la nivelul judeţului Timiş, vor fi distribuite de Poşta Română un număr de aproximativ 27.000 carduri nationale de asigurat recent tipărite.

În situaţiile în care, din diferite motive, cardul de sănătate a fost pierdut, distrus, furat sau completat cu date eronate, se poate solicita eliberarea unui nou card în baza unei cereri si a unei declaraţii pe proprie răspundere, afişate pe site-ul instituţiei la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/

De asemenea, orice persoana asigurată, poate verifica pe site-ul CJAS Timiş daca i s-a tipărit cardul de sănătate,  la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/page/verificare-asigurat.html

Cardul naţional de sănătate se va utiliza în paralel cu  actualul sistem de validare a serviciilor medicale, devenind obligatoriu începând cu data de  1 mai 2015.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *