Primariile din Timis primesc 50 milioane lei de la Guvern. Pe ce vor fi cheltuiti banii

Primariile din Timis primesc 50 milioane lei de la Guvern. Pe ce vor fi cheltuiti banii

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Vești bune aduse de Cătălin Iapă, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării. Acesta a anunțat că Guvernul a alocat pentru cele 99 de primării din județul Timiș suma de 48,997 milioane lei.

Banii vor fi utilizați pentru cofinanțarea unor proiecte de investiții, dar și pentru începerea în bune condiții a noului an școlar. Dintre acești bani, nouă milioane de lei ajung la Timișoara.

În ședința de Guvern de ieri, 10 septembrie, Executivul a aprobat o hotărâre de guvern pentru alocarea sumei de 1,34 miliarde de lei, pentru acoperirea unor nevoi urgente, pentru toate unităţile administrativ-teritoriale care au solicitat alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Sumele vor putea fi folosite pentru începerea în bune condiții a anului școlar, pentru acoperirea cheltuielilor efectuate în această perioadă și pentru continuarea unor proiecte de investiții. Totodată, alocările vin să compenseze reducerile semnificative de venituri suferite de multe primării ca urmare a întreruperii unor activităţi economice ale agenţilor economici şi deci a reducerii încasărilor de impozite şi taxe locale”, a explicat Cătălin Iapă.