Primăriile din Timiș mai primesc 37 de milioane de lei. De ce este șeful Consiliului Județean nemulțumit

Primăriile din Timiș mai primesc 37 de milioane de lei. De ce este șeful Consiliului Județean nemulțumit

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Mai mulți bani în conturile primăriilor din județul Timiș. Astăzi, în ședința Consiliului Județean Timiș, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea repartizării sumelor din TVA și impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020.

Concret, este vorba de o sumă de bani care se ridică la 27 de milioane de lei.

De asemenea, tot astăzi, a fost votat un proiect de hotărâre privind aprobarea repartizării sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunele pe anul 2020. În total, suma se ridică la 20,7 milioane de lei.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș, s-a arătat nemulțumit de faptul că suma pentru echilibrarea bugetelor locale a fost plafonată, astfel că județul nostru a primit doar 27 de milioane de lei de la Guvern.

Că în Timiș au venit, mai mereu, bani puțini de la Guvern, o știm cu toții. Că suma pentru echilibrarea bugetelor locale a fost plafonată, știm și asta și ne nemulțumește total! Este nedrept de puțin, ca un județ ca Timișul, unul dintre cei mai importanți contributori la buget, să primească doar 27 de milioane de lei acum! Cum îi împărțim?! Cum gestionăm situația?! Cu echipa Consiliului Județean Timiș, am stabilit să acordăm primăriilor din județ, un total de 37 de milioane de lei, astfel: cele 27 milioane de lei de la Guvern, pentru echilibrarea bugetelor de investiții, iar 10 milioane de lei, bani din sume defalcate de TVA, exclusiv pentru lucrări la drumurile comunale“, a declarat șeful CJT, Călin Dobra.

Pe de altă parte, șeful CJ Timiș susține că, prin legea bugetului de stat, municipiile au beneficiat de sume importante. Un exemplu în acest sens este municipiul Lugoj, care a primit de la CJ Timiș o finanțare ce se ridică la 1,8 milioane de lei.

Împărțirea acestor bani a fost intens discutată cu șefii administrațiilor locale din Timiș, dar și cu consilierii județeni, inclusiv cu cei din celelalte grupuri politice. Facem tot ce putem, ca să dezvoltăm Timișul împreună“, a mai spus Dobra.