Primarii PSD vor la guvernare! Flavius Roșu: “Este necesar ca PSD să ia în calcul asumarea responsabilității guvernării în acest moment”

Primarii PSD vor la guvernare! Flavius Roșu: “Este necesar ca PSD să ia în calcul asumarea responsabilității guvernării în acest moment”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0
Primarul comunei Șag, Flavius Roșu este de părere că  România are nevoie de un guvern stabil. Prioritatea absolută, în acest moment, trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, dar și măsurile pentru stoparea declinului economic. De asemenea, Roșu spune că PSD are în programul de guvernare zece măsuri care trebuie aplicate urgent.
PSD are in programul de guvernare cele 10 măsuri urgente în domeniul sanitar, economic și social, care sunt absolut necesare pentru români in acest moment:
1. Plafonarea prețurilor la energie – O scădere imediată a facturilor cu -43% la energie și -23% la gaze naturale, pentru o perioadă de 6 luni;
2. Compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul din luna decembrie a anului 2020;
3. Subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie a anului 2020;
4. Aplicarea Legii consumatorului vulnerabil, aplicarea normelor metodologice, simplificare și debirocratizare;
5. Creșterea alocațiilor pentru copii – cu 40,2% pentru copiii cu vârste între 2-18 ani și cu 40,5% pentru copiii între 0-2 ani și cei cu handicap;
6. Creșterea salariului minim, treptat, cu până la 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare și cu până la 2.740 lei pentru cei fără studii superioare, până în ianuarie 2022;
7. Creșterea pensiilor, conform Legii 127/2019;
8. Gestionarea pandemiei (vaccinare + testare), suplimentarea cu 1.500 de paturi ATI în decursul al 30 de zile, cresterea stocurilor de urgență și atragerea personalului medical;
9. Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – adoptarea sistemului de implementare;
10. Alocarea FONDURILOR la nivel local – pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE și pentru funcționarea autorităților locale.
România nu își mai permite experiențe de tipul celor întâmplate recent, in care oameni fara pricepere in administrație si guvernare au ajuns in funcții de decizie importante si care au fost depasiti de situație, generând erori, unele cu efecte pe termen mediu si lung.
Avem nevoie de fermitate, echilibru si profesionalism, de pricepere si preocupare pentru oamenii pe care ii reprezentam.
Punctul meu de vedere, ca om de administrație ce ma lovesc zilnic de sincopele si lipsa de coordonare de la nivel central, susțin ca este necesar ca PSD sa ia in calcul asumarea responsabilității guvernării in acest moment.
Aceeași părere o am si ca cetatean aflat in mijlocul comunității, ce sesizează si dorește ca reprezentanții politici sa treacă peste orgolii sau diverse calcule politice si sa asume responsabilități pentru întreaga populație“, a scris pe pagina sa de Facebook, Flavius Roșu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *