Primarii din GRAL Timiș s-au întâlnit cu Călin Popescu-Tăriceanu. Ce s-a discutat

Primarii din GRAL Timiș s-au întâlnit cu Călin Popescu-Tăriceanu. Ce s-a discutat

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit duminică, 14 aprilie, la Timișoara cu o delegație formată din 25 de persoane dintre care 21 de primari din Grupul de Reformă și Administrație Locală (GRAL).

Discuțiile s-au axat în principal pe probleme administrative, dar au fost abordate și probleme de politică generală, primarii prezentându-i președintelui Senatului problemele cu care se confruntă în activitatea lor de zi cu zi. Principala nemulțumire a primarilor a fost întârzierea cu care s-a adoptat bugetul în acest an, dar și felul în care se construiește acest buget anual, administrațiile locale fiind obligate să preia cheltuieli noi fără să primească și surse de finanțare. S-a mai discutat despre simplificarea legii achizițiilor, despre problemele ridicate de adoptarea OUG 114 care prevede creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor și despre codurile administraiv și cel al finanțelor publice“, a informat GRAL Timiș.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu i-ar fi încurat pe primari implice în creșterea calității educației, natalității, dar și în investițiile în instituții de învățământ.

Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat interesat de problemele ridicate de primarii din Timiș și a abordat de asemenea o serie de aspecte legate de probleme naționale. Președintele Senatului a spus că un punct important în care s-ar putea implica liderii administrațiilor locale ar fi creșterea natalității și a calității în educație, acestea putând fi încurajate prin investiții importante în creșe și grădinițe. Primarii au fost de acord dar au cerut surse de finanțare, iar răspunsurile primite i-au făcut să privească cu optimism acest proces“, a mai informat GRAL Timiș.

Discuțiile s-au prelungit cu mai mult de o oră peste termenul stabilit inițial, iar la final, atât primarii, cât și Călin Popescu Tăriceanu s-au declarat mulțumiți de acest prim contact. Întâlnirea cu președintele Senatului a fost prima dintr-o serie de astfel de discuții care vor avea loc în următoarea perioadă între mebmbrii GRAL și lideri politici și administrativi județeni și naționali.  

La întâlnire au participat, pe lângă președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, deputatul Marian Cucşa, secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu și europarlamentarul Norica Nicolai, președintele Consiliului Național ALDE

Mă bucură deschiderea și abordarea directă a primarilor cu care ne-am întâlnit, apreciez faptul că aceștia sunt determinați să dezvolte comunitățile pe care le reprezintă și fac o evaluare acurată și pragmatică a parlamentărilor și a liderilor politici. Aceeași deschidere au avut-o și la abordarea subiectelor politice, lucru care nu poate decât să mă bucure și sunt convins că vom avea o colaborate solidă și serioasă”, spune Marian Cucşa, președintele ALDE Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *