Primarii din Banat vor ca alegerile locale să se desfășoare sub semnul fair-play-ului și decenței

Primarii din Banat vor ca alegerile locale să se desfășoare sub semnul fair-play-ului și decenței

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Zeci de primari de la principale partide politice din Timiș, Arad și Caraș Severin au participat la întâlnirea de început de an, în 3 martie, în Balinț, județul Timiș, eveniment organizat de Asociația Primarilor din Banatul Istoric din Timișoara, președinte fostul șef al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

A fost o seară minunată de muzică și poezie, unde cei mai talentați edili din Banat au recitat poezii sau au cântat muzică folclorică. De exemplu, primarul din Săvârșin Ioan Vodicean a recitat poezii în grai bănățean, iar Ioan Guțu, primarul de la Birchiș, a avut un moment folcloric la taragot. Fiindcă în asociație sunt primari din toate partidele politice, una dintre concluzii a fost ca alegerile care se apropie să se desfășoare sub semnul fair-play-ului a decenței și bunei-cuviințe, trăsături care îi caracterizează pe bănățeni.

S-a mai propus și s-a aprobat să se înceapă o legătură mai profundă cu Uniunea Jurnaliștilor din Banatul Istoric (UJBI) pentru a fi organizate în rândul comunităților rurale, dar și urbane, întâlniri cu scriitori și artiști, cu oameni de cultură în general, care să fie alături de cetățenii din mediul rural. Au fost prezenți primari de la toate partidele importante, dar a fost o întâlnire plină de armonie, înțelegere și respect reciproc între edili”, a spus Vasile Todi, președintele UJBI. În final, Titu Bojin, președintele Asociației Primarilor din Banatul Istoric, le-a mulțumit edililor pentru prezență și le-a urat succes tuturor la viitoarele alegeri locale din luna iunie 2020.
Gh. M.