Primăria vrea să interzică circulația în Timișoara a autobuzelor și camioanelor cu motor sub Euro 4

Primăria vrea să interzică circulația în Timișoara a autobuzelor și camioanelor cu motor sub Euro 4

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara intenționează să ia o măsură radicală, cu scopul de a reduce poluarea din oraș. Astfel, Nicolae Robu a anunțat, aseară, pe Facebook, că “noi vom interzice circulația în Timișoara a autobuzelor și camioanelor cu motor sub Euro 4“.

Decizia va fi luată în contextul în care Timișoara a ajuns, alături de București, Iași și Cluj, pe lista neagră a Comisiei Europene pentru depășirea, în anul 2018, a limitelor admise la concentrația în aer a dioxidului de azot.

Timișoara nu stă rău, așa cum am spus de multe ori, la pulberea PM10, la monoxidul de carbon, CO, la ozon, O3 și la dioxidul de sulf, SO2. Dar, surpriză: în 2018, deși concentrația orală a dioxidului de azot a cunoscut puține depășiri ale pragului admis: 5 pe an la stația din Calea Șagului, 1 pe an la stația din Calea Buziașului, 2 pe an la stația din Calea Aradului, s-a consemnat depășirea pragului de medie pe an admisă la acest parametru, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Acest lucru s-a întâmplat la stațiile din Calea Șagului și Calea Aradului, edilul-șef precizând că dioxidul de azot este o noxă degajată de mașinile cu motoare termice, mai ales de cele Euro 1 – Euro 3.

În aceste condiții, primarul Timișoarei a anunțat că a luat mai multe măsuri, astfel încât să respirăm un aer mai curat, iar altele urmează să fie aplicate, printre care și interzicerea circulației autobuzelor și camioanelor cu motor sub Euro 4.

Ei bine, a venit vremea să intervenim și asupra mașinilor! Știu că măsura este impopulară, dar ea trebuie luată, chiar dacă suntem în an electoral! Iar noi, ca oameni responsabili, punem mai presus de interesele noastre electorale și de orice altă natură, interesele orașului!“, a explicat Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *