Primăria Variaș: fermierii afectați de secetă pentru culturi înființate în primăvara lui 2022 vor primi ajutor de stat – cererile se pot depunere până în 19 iulie

Primăria Variaș: fermierii afectați de secetă pentru culturi înființate în primăvara lui 2022 vor primi ajutor de stat – cererile se pot depunere până în 19 iulie

Primăria Variaș anunță că a fost adoptată Ordonanța de Urgență nr. 50 din 31.05.2023, privind instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înființate în primăvara anului 2022 și care au fost afectate de secetă în perioada martie-septembrie 2022.

Astfel că, beneficiarii prezentei scheme sunt producătorii agricoli care au înființat culturi de porumb și/sau floarea-soarelui și/sau soia și/sau mazăre in primăvara anului 2022, ce au fost distruse de seceta pedologicä in procente de peste 30% și până la 100% inclusiv, conform proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor.

Ajutorul de stat sub formă de grant unitar este in cuantum maxim de 335 lei/ha aferent unui grad de calamitare de 180%, care este prevăzut în procesul-verbal de constatare și evaluare a pagubelor.

Cererea    de   solicitare   a    ajutorului    este   însoțită    de    următoarele documente:

-Copie proces verbal de constatare si evaluare a pagubelor la culturi agricole

-Copie cont bancar

-Copie CUI persoane juridice

-Copie CI persoane fizice

-Copie cerere unica de plata APIA 2022.

Documentele depuse/trimise în copie de către beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul“, vor fi datate și însuşite prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului.

Cererea împreună cu documentele se pot depune la sediul BAJ Timiș din Municipiului Timișoara, str Paris, nr 2A, et 3 sau prin mijloace electronice la adresa de e-mail: dadr.tm@madr.ro.

Termenul de depunere este 22 iunie 2023-19 iulie 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *