Primăria Timișoara vrea să realizeze, cu bani europeni, un complex turistic lângă Uzina de apă

Primăria Timișoara vrea să realizeze, cu bani europeni, un complex turistic lângă Uzina de apă

- in Administratie, Locale, Stiri, Turism
0

Primăria Timișoara intenționează ca în următorul exercițiu financiar al Uniunii Europene să pună în valoare mai multe obiective turistice din oraș. Astfel, Nicolae Robu a anunțat că pe Axa Infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu, municipalitatea își propune, în primul rând, să reabiliteze și să refuncționalizeze Sinagoga Traian.

“Noi avem niște moșteniri fantastice și trebuie să le punem în valoare. Suntem implicați financiar și în reabilitarea Sinagogii Cetate. A fost o perioadă cu tot felul de încurcături cu Sinagoga din Traian și acum vrem să ne asumăm, să trecem peste ceea ce unii considerau că sunt obstacole și să reabilităm, să repunem în valoare această sinagogă excepțională”, a precizat primarul Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a afirmat că, tot cu bani europeni, se dorește și amenajarea unui complex turistic cu punerea în valoare a uzinei de apă, dar și a canalului Bega.

Totodată, municipalitatea vrea să dezvolte infrastructura turistică pentru zonele Cetate – Iosefin – Elisabetin și Traian. “Toate acestea dorim să fie cuprinse într-un tot unitar care să justifice statutul de infrastructură turistică. Va fi o zonă turistică constituită din acest ansamblu de părți istorice ale orașului nostru“, a detaliat Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *