Primaria Timisoara vrea bani europeni pentru reabilitarea Sinagogii Fabric si modernizarea pietelor Traian si Mocioni

Primaria Timisoara vrea bani europeni pentru reabilitarea Sinagogii Fabric si modernizarea pietelor Traian si Mocioni

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara intenționează să atragă fonduri europene cu scopul de a pune în valoare un obiectiv turistic important al orașului, dar și pentru a reabilita două piețe. Este vorba de restaurarea Sinagogii Cetate, dar și de modernizarea Pieței Mocioni și a Pieței Traian.

Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, pe masa aleșilor locali va sta un proiect de hotărâre cu privire la actualizarea listei de proiecte prevăzute în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Polului de Creștere Timișoara.

Din documentația care însoțește proiectul de hotărâre aflăm că această strategie constituie condiția de bază pentru acordarea finanțării prin intermediul axei prioritare 4 Sprijinirea dezvoltării durabile a POR 2014 – 2020. Astfel, municipalitatea vrea să introducă mai multe proiecte pe listă, în speranța că vor putea fi atrași bani europeni.

Concret, se solicită aprobarea actualizării listei de proiecte prevăzute în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Polului de Creștere Timișoara cu următoarele proiecte: complex turistic cu punerea în valoare a centralei hidroelectrice din Timișoara și a canalului Bega; reabilitare și refuncționalizare Sinagogă Fabric; regenerare urbană – Zona Piața Traian; regenerare urbană – Zona Piața Mocioni.

De asemenea, Primăria Timișoara vrea să introducă pe această listă și o bază de agrement cu tabără școlară în vecinătatea grădinii zoologice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *