Primaria Timisoara va avea gradinar-sef, iar zece directori vor fi zburati din functii. Ce mai prevede noua organigrama

Primaria Timisoara va avea gradinar-sef, iar zece directori vor fi zburati din functii. Ce mai prevede noua organigrama

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Se fac schimbări majore în Primăria Timișoara, dacă noua organigramă gândită de noua administrație va fi aprobată în ședința consiliului local de săptămâna viitoare. Dominic Fritz a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, noua organigramă. Printre cele mai mari modificări se numără desființarea a zece posturi de conducere, scoaterea la concurs a 64 de posturi pentru profesioniști aflați la început de drum și înființarea posturilor de manager de cartier și de grădinar-șef al Timișoarei.

Potrivit edilului-șef, „în scopul eficientizării activității”, în Primăria Timișoara se va reduce numărul structurilor de la 27 la 17. Totodată, au fost identificate 80 de posturi, multe dintre ele vacante, care vor fi desființate. Zece dintre ele sunt posturi de conducere. Pe de altă parte, mai multe posturi vor fi scoase la concurs în perioada următoare, printre care și 64 pentru profesioniști aflați la început de drum.

De asemenea, în noua organigramă au fost create două direcții care sunt „interfața contactului direct al Primăriei Timișoara cu comunitatea”. Astfel, Direcția Relații Comunitare va asigura relația directă cu cetățenii sau organizații și cuprinde: Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere; Serviciul Informare și Consiliere Cetățeni; Biroul Managementul Documentelor; Biroul Sesizări și Transparență Informațională; Serviciul Cooperare Internațională, Interculturală și Economică; Compartimentul Minorități și Relații Etnice și Biroul Relații cu Mediul de Afaceri.

Odată cu adoptarea noului Regulament de Organizare și Funcționare îndeplinesc una dintre cele mai importante promisiuni din campania electorală. La Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere înființăm 9 posturi de manageri de cartier pentru care vom declanșa concursuri în perioada următoare. Acest serviciu va elabora și noul regulament pentru așa-numitele Consilii consultative și are mai multe atribuții importante: identificarea necesităților comunității  și problemelor existente în  furnizarea serviciilor publice; consilierea cetățenilor pentru rezolvarea problemelor comunității; consilierea pentru promovarea de proiecte de hotărâri prin inițiativă cetățenească; sintetizarea zilnică a cererilor depuse de cetățeni pe pe zone/cartiere/străzi; prioritizarea problemelor și cooperarea cu compartimentele  de resort din cadrul aparatului pentru întocmirea calendarului de soluționare a cererilor”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Un alt serviciu de relaționare cu cetățenii este Camera 12 reformată în Serviciul Informare și Consiliere Cetățeni.

A doua direcție care va fi înființată este Direcția Calitatea Vieții, care va asigura și o relație permanentă cu instituții în coordonarea primăriei, precum școlile și spitalele. În subordinea ei se vor afla: Biroul Sănătate și Management Spitale; Biroul Educație, Sport, Incluziune; Serviciul Cultură și Turism; Compartimentul Infocentru; Compartimentul Capitală Culturală; Serviciul Protecție Mediu și Compartimentul Protecția Animalelor.

De asemenea, în cadrul instituției se va înființa și Direcția Infrastructura Verde, care va avea în subordine Serviciul de Amenajare Peisagistică, Biodiversitate și Ape și Biroul Administrare Spații Verzi. În cadrul noii structuri va fi înființat și postul de Grădinar-șef, care va fi scos la concurs în perioada următoare.

Această direcție va face parte din Direcția de Investiții și Mentenanță, împreună cu Direcția Tehnică.

O altă direcție care se va afla în directa subordine a Primarului Municipiului Timișoara este Direcția Incubator de Proiecte, care va avea în componență două servicii: Serviciul Fonduri nerambursabile și Serviciul Documentații Proiecte.

Primarul Timișoarei a anunțat crearea unei direcții de management intern, în care sunt grupate compartimente și birouri ce vor avea rolul de a evalua permanent activitatea tuturor funcționarilor din aparat. Această direcție va face, în viitor, și recrutările de personal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *