Primaria Timisoara va achizitiona 40 de tramvaie noi

Primaria Timisoara va achizitiona 40 de tramvaie noi

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara va cumpăra 40 de tramvaie noi cu bani europeni. Anunțul a fost făcut marți, 10 iulie, de primarul Nicolae Robu.

Am luat hotărârea de a achiziționa 40 de tramvaie noi, pe fonduri europene. Pregătim lansarea licitației pentru desemnarea firmei care se va încheia un contract cadru, pe patru ani. Noi licităm un contract cadru, nu este încă în derulare licitația, documentația este gata și se va publica pe SEAP. Este vorba de tramvaie articulate, cu podea joasă, cu capacitate de 200 de călători și cu toate dotările moderne. Pe agenda noii conduceri a STPT este să se îmbunătățeasca radical calitatea serviciilor de transport public, să simtă cetățenii ca transportul în comun al orașului este unul funcțional”, a spus primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu spune că se vor mai achiziționa și autobuze.

Parcul RATT s-a îmbunătățit. Avem 50 de troleibuze noi, 30 de autobuze noi, 30 de tramvaie noi, armonii mai sunt cinci de furnizat, avem 20 de minibuze noi, 440 de biciclete noi si șapte vaporașe. La acestea vom adăuga cele 40 de tramvaie. Anul viitor se impune să mai achiziționam și autobuze”, a mai spus Robu.