Primaria Timisoara urmeaza sa fie amendata de Inspectoratul de Stat in Constructii pentru lucrarile din zona centrala

Primaria Timisoara urmeaza sa fie amendata de Inspectoratul de Stat in Constructii pentru lucrarile din zona centrala

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
1

Mai mulți angajați din cadrul Primăriei Timișoara urmează să fie arși la buzunare de către Inspectoratul de Stat în Construcții. De vină ar fi unele nereguli descoperite ca urmare a lucrărilor de extindere a străzilor din zona centrală a orașului, în special a celor de la Punctele Cardinale. Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu nu este de acord cu aceste verificări ale ISC, susținând că reprezentanții instituției au primit comandă să amendeze municipalitatea.

Ce se întâmplă între Inspectoratul de Stat în Construcții și Primăria Timișoara este pur și simplu o sfidare. De un an, clar au primit o comandă de undeva, nu pot să spun câte amenzi au dat Primăriei Timișoara. La fiecare lucrare se caută nod în papură. Ne-am trezit cu un proces verbal de constatare, cică s-a intrat pe domeniul Consiliului Județean Timiș în zona Punctelor Cardinale, este o fâșie”, a spus primarul Nicolae Robu.

Concret, potrivit șefului Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Timișoara, Culiță Chiș, este vorba despre zona de sub Bastionul Theresia, ”unde noi am mai creat o bandă de circulație, am mai îngustat din benzi, nu am intrat pe terenul nimănui. Nu are cum să fie a consiliului județean acea fâșie de teren, nu este a nimănui”.

Dacă mai sunt scăpări, trebuie să fim trași de mânecă. Dar în momentul în care se cere avizul locatarilor din vecinătatea străzilor pe care faci reabilitarea, mi se face deplasat. Dacă trebuie să se ceară aviz de transplantare, vom cere, dar nu cred că trebuie să i se taie capul cuiva sau să i se ia salariul pentru o greșeală de acest gen”, a mai explicat Robu care sunt motivele pentru care Primăria Timișoara urmează să fie amendată de către ISC.