Primăria Timișoara, un nou sprijin financiar pentru Colterm

Primăria Timișoara, un nou sprijin financiar pentru Colterm

Primăria Timișoara oferă un nou sprijin financiar pentru Colterm. Luni, în plenul Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 35 milioane de lei societății de termoficare a orașului.

Astfel, se compensează pierderi tehnologice induse aferente anului 2022 din prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat.

Primăria Timișoara a depus eforturi semnificative pentru a asigura un sistem de termoficare modern, performant și sigur. Astfel, pe perioada iernii, Colterm a avut stocuri suficiente de cărbune și gaze naturale pentru furnizarea agentului termic. De asemenea, în 2023, Primăria Municipiului Timișoara a înlocuit 29 de kilometri de rețea secundară și primară și a modernizat 25 de puncte termice din oraș. În luna februarie, Municipalitatea a plătit ultima tranșă a datoriei istorice a societății de termoficare către furnizorul E.ON, respectiv de peste 70 de milioane de lei. Prin achitarea sumei de 284.238 lei a luat sfârșit o lungă perioadă în care datorii către E.ON, neplătite de ani de zile, au fost achitate de primărie”, a detaliat Primăria Timișoara.

De asemenea, instituția a elaborat un proiect prin care vor fi reabilitați 13,4 kilometri de rețele termice primare și, de asemenea, vor fi realizate și alte investiții în infrastructura conexă. Intervențiile se vor derula în zonele: CET Sud – Fratelia, Șagului – Elisabetin, Girocului, Complex, Circumvalațiunii, Fabric – Modern, Bucovina. Valoarea totală a proiectului este de 368 milioane de lei, inclusiv TVA, din care peste 110 milioane lei sunt asigurate de Primăria Timişoara, din bugetul local.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *