Primaria Timisoara, sprijin de la Guvern pentru salvarea Colterm

Primaria Timisoara, sprijin de la Guvern pentru salvarea Colterm

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Colterm este salvată de la faliment de către Guvernul Cîțu. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat, astăzi, pe Facebook, că pentru a treia oară în ultimele șapte luni, Primăria Timișoara primește o sumă de bani importantă de la Guvern. Fondurile alocate vor fi folosite pentru ca municipalitatea să poată cumpăra certificatele verzi pentru societatea de termoficare a Timișoarei.

Banii vor veni în contextul în care primăria municipiului trebuie să cumpere certificatele verzi pentru Colterm, adică să se achite de obligațiile care îi revin prin lege din cauza faptului că poluează. Astăzi am semnat și am susținut alocarea banilor de la Guvern, însă trebuie să se înțeleagă la nivelul administrației municipiului că principiul mâinii întinse pentru a primi de București nu poate funcționa la nesfârșit. Sper că banii obținuți de la Guvern vor fi cheltuiți înțelept, pentru bunăstarea timișorenilor și nu pentru a acoperi deficiențe de management sau alte incapacități”, a afirmat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș le-a bătut obrazul celor din Primăria Timișoara pentru faptul că s-au lăudat că vor veni cu soluții pentru a salva Colterm, dar nu au făcut nimic concret în acest sens.

Legat de Colterm, timișorenii, Guvernul, chiar și eu, am așteptat cu interes soluția Primăriei Timișoara. Mai mult, m-am oferit să devin parte din soluție, dar ajutorul și intenția mea au fost trecute cu vederea de către edilii locali. Strategia promisă pentru salvarea Coltermului nu a venit încă, nici măcar la nivel de discurs, ultima știre notabilă din această direcție fiind legată de numirea directorului cu istoric penal. Suma care va fi alocată de Guvern este una foarte mare și reprezintă aproape cuantumul total al banilor primiți de toate celelalte localități din județul Timiș. Desigur că timișorenii și orașul Timișoara merită, merită toți banii primiți și mai mult decât atât, însă în egală măsură, aceștia merită soluții reale și management profesionist“, a adăugat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș nu a precizat care este suma concretă pe care Primăria Timișoara o va primi de la Guvernul României pentru cumpărarea certificatelor verzi pentru Colterm.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *