Primăria Timișoara se pregătește să reabiliteze ceasul floral

Primăria Timișoara se pregătește să reabiliteze ceasul floral

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara intenționează să reabiliteze ceasul floral, aflat chiar în centrul orașului, dar într-o stare avansată de degradare. Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, se va supune votului un proiect de hotărâre privind „acordul consiliului local pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a ceasului floral„.

Din documentația care însoțește proiectul de hotărâre aflăm că intervenția „va fi de natură structurală și estetică -reabilitarea și consolidarea elementelor structurale degradate, în spiritul construcției și întregii zone. Se vor reabilita elementele atât interioare, cât și exterioare cu tencuieli decorative. Se vor replanta flori și se vor realiza aranjamente florale în jardinierele existente care vor fi reparate și finisate. Se va demola structura jardinierelor laterale după ce se va evacua pământul din spatele acestor ziduri și se vor reface jardinierele din b.a. cu scurgeri pentru evacuarea apei de ploaie în afara ariei de influență a fundațiilor. Ceasul floral existent se află în zona de protecție a sitului urban „Cetatea Timișoara”, la limita cu zona verde. Intervențiile propuse vor fi făcute în spiritul clădirii și întregii zone în scopul de a-i pune în valoare potențialul. Cromatica va păstra caracterul tradițional„.

De asemenea, reprezentanții municipalității intenționează și să amplaseze un panou publicitar. Totodată, se va înlocui mecanismul ceasului și este propus un sistem de iluminat arhitectural exterior.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de reabilitare a ceasului floral, conform devizului general, se ridică la 720.000 lei, la care se adaugă TVA.

Ceasul floral a fost ridicat în anii 70 pe locul fostei Cazarme Transilvania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *