Primaria Timisoara poate elibera certificate de urbanism pe baza vechiului PUG. Ce victorie a obtinut

Primaria Timisoara poate elibera certificate de urbanism pe baza vechiului PUG. Ce victorie a obtinut

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Prefectura Timiș nu a avut dreptate. Nicolae Robu a anunțat vineri, 18 octombrie, că instanța a dat dreptate Primăriei Timișoara în ceea ce privește prelungirea vechiului PUG, hotărârea de consiliu local în acest sens fiind atacată în instanță de către Prefectura Timiș. Prin urmare, la Timișoara se vor putea elibera în curând certificate de urbanism pe baza vechiului PUG.

Astăzi am aflat pronunțarea Curții de Apel, cred că la Curtea de Apel s-a judecat litigiul dintre noi și Prefectură, care este provocat tot de Inspectoratul de Stat în Construcții, nu de Prefectură, Prefectura nu a avut ce face, ca să fie clar. Eu nu vreau să duc un război cu Prefectura, cred că noi aici suntem într-o interrelaționare administrativă, și nu politică. S-a respins demersul Prefecturii de anulare a Hotărârii de Consiliu Local prin care s-a prelungit valabilitatea PUG-ului și sper ca lucrurile să rămână până în final așa și să reintrăm în normalitate. A fost o neînțelegere la acea vreme vizavi de avizul de la MDRAP. Știți bine că primăria a obținut acest aviz, dar, din păcate, el nu a fost solicitat mai devreme, pentru că dacă ar fi fost solicitat mai devreme, sunt convins că îl obțineam în timp util și nu se mai ajungea la această problemă“, a spus primarul Nicolae Robu.

Vă reamintim că Prefectura Timiș a atacat în instanță HCL prin care a fost prelungit vechiul PUG la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții, angajați pe care primarul Nicolae Robu i-a atacat pentru faptul că au stat la pândă pentru a prinde momentul în care să atace municipalitatea.