Primaria Timisoara poate elibera certificate de urbanism. Decizia luata de MDRAP

Primaria Timisoara poate elibera certificate de urbanism. Decizia luata de MDRAP

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Anunț important făcut vineri, 13 septembrie, de Nicolae Robu. Primarul Timișoarei a declarat că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a eliberat, joi, un aviz de prelungire a vechiului PUZ până în data de 31 decembrie 2023.

Primarul Nicolae Robu speră că nu va fi nevoie ca vechiul PUG să fie valabil atât de mult timp, în condițiile în care își dorește ca noul PUG să primească toate avizele necesare în câteva luni.

Noi sperăm cu toții că noul PUG va fi aprobat în câteva luni, dar mulțumim MDRAP că a înțeles că orașul ar intra pe anumite proiecte din zona aceasta de valorificare a terenurilor, din zona imobiliară, în blocaj dacă nu s-ar prelungi vechiul PUG până la aprobarea noului PUG. Am primit prompt avizul favorabil de la MDRAP și sper să ieșim rapid din blocajul în care suntem în momentul de față, în urma atacării hotărârii de consiliu local de prelungire a valabilității vechiului PUG de către Instituția Prefectului. Dar repet, blocajul nu e total, e blocaj numai în raport cu anumite parcele, unde nu există PUZ-uri și unde, pe cale de consecință, nu te mai poți raporta direct la PUG, trebuie să aplici Regulamentul de Urbanism General, dar foarte puține lucruri se pot face numai în baza acestuia”, a spus primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului-șef, sunt câteva săptămâni în care nu au mai putut fi eliberate certificate de urbanism, urmând ca situația să fie remediată cel mai probabil săptămâna viitoare.