Primaria Timisoara pierde o finantare de 23 de milioane de euro pentru cumpararea de troleibuze electrice

Primaria Timisoara pierde o finantare de 23 de milioane de euro pentru cumpararea de troleibuze electrice

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara a mai ratat o finanțare. După ce i-a fost respins proiectul cu privire la atragerea de fonduri europene pentru banii cheltuiți în vederea reabilitării tramvaielor Armonia, în luna decembrie a anului trecut, municipalitatea a aflat că nu va primi bani pentru cumpărarea de troleibuze cu motor electric.

În total, reprezentanții Primăriei Timișoara intenționau să cumpere, în cadrul unui program al Ministerului Dezvoltării, 50 de troleibuze electrice, proiect în valoare de peste 23 de milioane de euro. Cererea de finanțare a fost depusă la timp, însă proiectul a fost respins dintr-un motiv stupid. Șase pagini din întreaga documentație nu ar fi avut ștampilă conform cu originalul.

Primarul Nicolae Robu este revoltat de cele întâmplate și spune că se va adresa instanței, în speranța că se va face dreptate.

Așa ceva este inadmisibil, nu au fost bani, asta este presupunerea mea, și s-a vrut să meargă la București. De ochii lui s-a dat la București aproape toată suma, aproape de ochii lumii s-au dat și la Brașov, unde este un primar independent, în speranța că poate va fi convins să nu mai fie independent. În rest, peste tot s-a respins pe motive conform cu originalul”, a spus vineri, 11 ianuarie, primarul Nicolae Robu.