Primăria Timișoara nu mai vrea creșele, așa că le transferă la Ministerul Educației

Primăria Timișoara nu mai vrea creșele, așa că le transferă la Ministerul Educației

Domini Fritz a ales să nu-și mai bată capul și cu cele șase creșe de stat din Timișoara, astfel că acestea ar urma să fie transferate Ministerului Educației. Asta deși anul trecut a refuzat propunerea făcută în acest sens. Primarul Timișoarei și-a justificat decizia, marți, prin faptul că în sistemul educațional ar fi haos, acesta fiind provocat de minister.

Primăria Timișoara are în subordine Serviciul Creșe. Este vorba de șase creșe care funcționează în 12 locuri. Anul trecut, Guvernul a hotărât că aceste creșe pot funcționa ori în cadrul administrației locale, ori să fie predate Inspectoratului Școlar Timiș și să funcționeze sub Ministerul Educației. Deși ne-am hotărât atunci să rămână creșele la noi, din păcate, ne-am dat seama că acest proces este unul haotic, în care multe decizii și proceduri se fac pe genunchi. Această structură pare să fie o nouă struțo-cămilă care nu are cum să funcționeze în modul în care Ministerul Educației a abordat această reformă a creșelor. De aceea am hotărât și am discutat și cu Inspectoratul Școlar Timiș ca să propunem consiliului local trecerea creșelor din Timișoara la Ministerul Educației și la inspectoratul școlar”, a afirmat Dominic Fritz.

Ca urmare a acestei decizii, Serviciul Creșe din cadrul Primăriei Timișoara ar urma să fie desființat. De asemenea, și directorii celor șase creșe vor rămâne fără locuri de muncă.

Directorii de creșe nu se mai încadrează în noul cadru legal și, din păcate, va trebui să încetăm contractele de muncă cu ei în urma acestei desființări”, a precizat edilul-șef.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *