Primaria Timisoara nu a eradicat ambrozia nici in acest an. Scuzele edilului

Primaria Timisoara nu a eradicat ambrozia nici in acest an. Scuzele edilului

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara nu a reușit nici în acest an să combată ambrozia. Situația este îngrijorătoare în condițiile în care tot mai multe persoane se plâng că sunt alergice la această buruiană. Primarul Nicolae Robu a venit cu tot felul de scuze printre care și faptul că în această vară a plouat foarte mult și nu s-a putut interveni la nivelul așteptat.

E absolut revoltător că în oraș există ambrozia și încă în cantități mari. Anul acesta am cerut mai mult ca oricând să se intervină preventiv, dar nu s-a făcut față la nivelul la care ar fi trebuit. Pe de o parte, există circumstanțe atenuante, au fost foarte multe ploi, iar această plantă se dezvoltă extraordinar de îndată ce are umiditate. S-au făcut intervenții, dar ea a crescut la loc. De bine, de rău, pe domeniul public a fost stârpită într-o mare măsură. Avem o mare problemă cu o mulțime de terenuri private neîmprejmuite, cu terenuri care sunt ale statului român și unde noi nu putem interveni să tăiem ambrozia sau să facem curat. Noi putem doar să dăm amenzi, dar ambrozia e tot acolo și produce foarte mari neplăceri“, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef a ținut și să-l contrazică pe președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care a scris pe Facebook, recent, că muncitori din partea instituției au tăiat ambrozia din jurul stadionului “Dan Păltinișanu”, deși terenul aparține Primăriei Timișoara.

S-a întâmplat o mizerie de politicianism. Eu încă cred că domnul președinte al Consiliului Județean este un om cu care poți colabora, deși dă semne în ultima vreme că nu este așa. Acolo a intervenit firma Green City, era totul tăiat, Consiliul Județean s-a dus și a tăiat niște tufe, nu erau de ambrozie. Au făcut poze și au prezentat că taie ambrozia“, a mai spus Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *