Primaria Timisoara, la un pas sa semneze contractul cu cel de-al treilea operator de salubritate

Primaria Timisoara, la un pas sa semneze contractul cu cel de-al treilea operator de salubritate

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Pas important făcut de Primăria Timișoara cu scopul de a scăpa orașul de rampele clandestine de gunoi.

Reprezentanții instituției au anunțat că luni, 10 februarie, a fost ultima zi de depunere a contestaţiilor privind achiziţia serviciului “de colectare, transport, depozitare/valorificare a deşeurilor vegetale şi a deşeurilor din construcţii provenite din demolări, din activităţi de reamenajare şi reabilitare, abandonate pe domeniul public al municipiului Timişoara“. Concret, municipalitatea a căutat o firmă care să adune gunoaiele formate în rampele ilegale din oraș.

În total, au fost depuse trei oferte, iar în urma evaluărilor, a fost declarată câştigătoare societatea Transclean SRL, cu sediul în Timișoara. Valoarea acordului cadru este de 23.196.000 lei, fără TVA, iar durata contractului este de patru ani. “După semnarea contractului şi emiterea ordinului de începere se vor transmite public detalii privind colectarea”, a transmis Primăria Timișoara.

Știți bine că după ce s-a regândit sistemul de management al deșeurilor, conform negocierilor Guvernului României cu Comisia Europeană, au existat foarte multe disfuncții. S-a întâmplat ca o parte din deșeurile care erau ridicate de unicul operator să nu fie luate de nimeni de pe domeniul public. Asta a creat foarte mari probleme. Eu nu sunt mulțumit, dar Timișoara nu este în niciun caz un oraș murdar, a trecut perioada critică. Eu fac în permanență observații și aduc critici, pun presiune pentru a se ajunge ca Timișoara să fie un oraș model de oraș curat. Asigur timișorenii că nu mă voi opri din aceste demersuri. După ce vom avea contractul semnat, vom trece la treabă“, a spus, astăzi, primarul Nicolae Robu.