Primăria Timișoara: “Închidem Inelul 4 de circulație”. Au început forajele pentru studiul geotehnic la viitorul pod de la Solventul

Primăria Timișoara: “Închidem Inelul 4 de circulație”. Au început forajele pentru studiul geotehnic la viitorul pod de la Solventul

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara anunță că se închide inelul 4 de circulație pentru că au început forajele pentru studiul geotehnic, pentru viitorul Pod de la Solventul.

Pentru realizarea studiului geotehnic a sosit o echipă de la Geologic Site pentru prelevarea de probe. Vor fi extrase probe de la adâncimi de 3 metri și 25 de metri, de pe ambele malurile ale canalului Bega. Studiul geotehnic este esențial pentru o fundamentare precisă a oricărei construcții, în special când vorbim de proiecte de mare infrastructură. Toate construcțiile dintr-un oraș implică un studiu geotehnic, dar de mai mici dimensiuni. Având în vedere dimensiunile lucrării, pentru viitorul pod Solventul și inelul patru vest, a venit un echipament mecanizat, special pentru forare la adâncime“, transmite Primăria Timișoara.

Primăria Timișoara mai transmite că “În vederea închiderii Inelului 4 Vest, urmează să fie realizat un pachet de proiecte mari de infrastructură în municipiul Timișoara, care include Pasajul Inferior Solventul și Podul Solventul. Ele au rolul de a conecta zona de sud-est cu cea de nord-vest a orașului“.

La finalul lucrării, conexiunea Str. Gării – B-dul Dâmbovița” va include: 4 benzi de circulație rutieră; 2 linii de tramvai; Pistă de bicicletă pe ambele sensuri (cu lățime de min. 1,5m, delimitate de carosabil); Trotuar pe ambele sensuri (cu lățime de min. 2m); Zonă verde; 700 de metri de drum nou construit; Pod peste Bega; 200 de metri extindere a bulevardului Dâmbovița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *