Primăria Timișoara habar n-are cine se va ocupa de deszăpezire sau curățenie stradală

Primăria Timișoara habar n-are cine se va ocupa de deszăpezire sau curățenie stradală

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Retim va mai curăța străzile din Timișoara de gunoaie până la sfârșitul lunii octombrie și deocamdată nu se știe cine se va ocupa de deszăpezire. În orice caz, primarul Nicolae Robu dă asigurări că se va găsi o alternativă, iar în cel mai rău caz se va apela la o soluție de forță majoră.

Suntem în situația în care dacă procedurile de achiziție publică vor merge normal, atunci nu vom avea dificultăți. Dacă vor fi blocaje, atunci va trebui să recurgem la soluții de forță majoră. Nu putem lăsa orașul nedeszăpezit. Va trebui să atribuim cuiva în regim de forță majoră sarcina de deszăpezire. Eu am prima opțiune ca astfel de servicii pe care le pot face societățile primăriei să le dăm societăților primăriei. Dacă va ninge, recurgem la una din societățile noastre, în regim de forță majoră, SDM are utilaje“, a spus joi, 13 septembrie,  primarul Nicolae Robu.

În ceea ce privește serviciul de salubrizare stradală, dacă nu se va atribui direct sau se va organiza licitație, se va apela tot la formula soluției de forță majoră. “Cu Retim-ul nu putem continua decât maxim 90 de zile. După se poate totul în regim de forță majoră. Nu vă pot spune acum, haideți să gândim pozitiv, găsim o variantă, nu lăsăm orașul în niciun caz în insalubritate. Străzile sunt la fel cum au fost întotdeauna. Nici mai curate, nici mai murdare. Sunt zile în care nu se face curățenia cum trebuie, în anumite zone, dar nu e mizerie mai mare decât a fost altă dată“, a mai explicat Robu.