Primaria Timisoara are nevoie de aproape 150.000 de euro pentru a repara scena din Parcul Rozelor

Primaria Timisoara are nevoie de aproape 150.000 de euro pentru a repara scena din Parcul Rozelor

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

După doi ani de la furtuna puternică care a făcut ravagii la Timișoara, municipalitatea de abia a reușit să facă primii pași importanți astfel încât să poată repara scena din Parcul Rozelor, puternic afectată în septembrie 2017.

Prin urmare, în plenul Consiliului Local Timișoara, care va avea loc în această săptămână, va fi supus votului un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici faza DALI și a descrierii sumare a investiției privind repararea scenei din Parcul Rozelor.

Reprezentanții Primăriei Timișoara arată că pentru a se verifica modul în care a fost afectată structura de rezistență, a fost dispusă o expertiză tehnică, care a fost realizată de către firma SC Dower Construct SRL, fiind constatate mai multe nereguli.

De asemenea, experții au stabilit că este necesară elaborarea unei Documentații de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI), care să stabilească soluția optimă privind lucrările de reparații și întreținere. Aceasta a fost realizată de Universitatea Politehnica din Timișoara, fiind avizată de către Comisia Tehnico-Economică din cadrul Primăriei Timișoara în data de 01 octombrie.

Intervențiile propuse urmăresc realizarea lucrărilor de reabilitare a arcelor structurii metalice și înlocuirea învelitoarei din membrană. Intervențiile propuse prin prezenta documentație DALI propun intervenția punctuală a structurii de rezistență, respectiva în zona arcului A, pe cheia de boltă, prin execuția la fața locului de înlocuiri de elemente ale arcului. Înlocuiri ale elementelor de tensionare (șuruburi și tiranți), cabluri. Modificarea soluției de închidere în spatele scenei pentru scăderea presiunii pe întreaga învelitoare, având în vedere forma sa. Soluția propusă prin ridicarea stâlpilor spate va permite curgerea fluentă a aerului și evitarea măririi presiunii pe întreaga suprafață, fapt ce va conduce la scăderea tensiunii în membrană. Pentru evitarea formării condensului a fost propusă modificarea prinderii corpurilor de iluminat, prin coborârea nivelului acestora față de arc”, aflăm din proiectul de hotărâre care va fi supus votului aleșilor locali din Timișoara.

Valoarea totală estimată a investiției, conform devizului general, este de 636.650 lei, cu TVA inclus.