Primăria Timișoara alocă fonduri importante pentru a cumpăra paturi de Terapie Intensivă pentru Spitalul de Boli Infecțioase

Primăria Timișoara alocă fonduri importante pentru a cumpăra paturi de Terapie Intensivă pentru Spitalul de Boli Infecțioase

- in Actualitate, Administratie, Locale, Sanatate, Stiri
0
spitalul victor babes

Primăria Timișoara a luat decizia de a aloca fonduri importante de bani cu scopul achiziționării materialelor și echipamentelor necesare Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, în care sunt tratați toți pacienții cu coronavirus din vestul țării.

Astfel, primarul Nicolae Robu a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că municipalitatea va aloca, până la sfârșitul acestei luni, o sumă care se ridică la 18 milioane de lei. Cinci milioane de lei au fost deja aprobate. Prin urmare, în data de 1 martie, spitalul a primit două milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru cumpărarea de teste și echipamente de protecție.

De asemenea, în urmă cu o săptămână, unitatea medicală a mai primit trei milioane de lei, prin rectificare bugetară, pentru achiziționarea de aparate și kit-uri de epurare CO2 și oxigenare, echipamente radiologice digitale și analizoare biochimice.

Totodată, peste două zile, Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” va primi încă 13 milioane de lei, tot prin rectificare bugetară, pentru cumpărarea a 15 paturi de Terapie Intensivă, ventilatoare invazive și alte echipamente.

Rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni -programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune-, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu. Împreună, vom reuși! Numai și numai împreună!”, a scris pe Facebook, primarul Nicolae Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *