Primăria Reșița a prelungit termen la plata impozitelor până în vară

Primăria Reșița a prelungit termen la plata impozitelor până în vară

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Reșița informează contribuabilii – persoane fizice și juridice- că primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport s-a prelungit până în 30 iunie 2016, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 8 pentru modificarea și completarea  Legii 227/2015 privind Codul Fiscal.

De asemenea, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2016, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificaţia de 10% stabilită de Consiliul Local.

Menționăm că potrivit noilor prevederi legislative:

a). persoanele fizice, care la data de 31 decembrie 2015 au în proprietate clădiri nerezidenţiale sau clădiri cu destinaţie mixtă, au obligaţia să depună declaraţii până la data de 31 mai 2016 inclusiv;

b). persoanele juridice au obligaţia să depună declaraţii privind clădirile pe care le deţin în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinaţia şi valoarea impozabilă a acestora, până la data de 31 mai 2016 inclusiv;

c). persoanele fizice şi juridice, care la data de 31 decembrie 2015 deţin mijloace de transport radiate din circulaţie conform prevederilor legale din domeniul circulaţiei pe drumurile publice, au obligaţia să depună o declaraţie în acest sens, însoţită de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autorităţii publice locale, până la data de 31 mai 2016 inclusiv.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *