Primăria plătește bonele care stau cu copiii tinerilor din Timișoara

Primăria plătește bonele care stau cu copiii tinerilor din Timișoara

Primăria Timișoara intenționează să le dea o mână de ajutor tinerilor din oraș care lucrează, și-au întemeiat o familie și nu își permit să plătească o bonă pentru a avea grijă de copiii lor.

Astfel, primarul Nicolae Robu a anunțat marți, 23 iunie, că în următoarea ședință a consiliului local va fi supus votului un proiect de hotărâre cu privire la alocarea unei sume de 1,2 milioane de lei, bani cu care tinerii să poată plăti bonele care se îngrijesc de copii.

Vreau să vă vorbesc despre un proiect de hotărâre de consiliu local care mi-a fost adus ieri la semnat, care arată că PNL este cu adevărat un partid al tinerilor. (…) Domnul Dan Diaconu a venit ieri la mine cu un proiect prin care îi ajutăm pe tineri să-și îngrijească copiii și cu bone și vom aproba în proxima ședință de consiliu local 1,2 milioane lei pe an pentru a fi dați familiilor tinere, pentru a fi dați bonelor contractate de familiile tinere să se îngrijească de copiii lor. Vor fi o serie de condiții, va fi o procedură pe care va avea sarcina să o elaboreze Direcția de Asistență Socială, dar noi acum intervenim foarte rapid cu această hotărâre de alocare a unei sume importante cu această destinație. Deci, iată, încă o faptă, dincolo de vorbele frumoase pe care și alții le spun despre grija lor față de tineri“, a explicat primarul Nicolae Robu.

PNL Timișoara a informat, în această seară, printr-un mesaj postat pe Facebook, că pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă, prevăzut de lege, persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

În funcție de veniturile nete lunare pe membru de familie va fi acordat sprijin astfel: până la 2100 lei – 710 lei / lună; 2101-2500 lei – 550 lei / lună; 2501-3000 lei – 390 lei/lună; 3001-3500 lei – 250 lei/lună.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *