Primaria continua amenajarea trotuarelor din centrul Timisoarei. Seful Directiei de Cultură Timis: “Design de baie de hotel”

Primaria continua amenajarea trotuarelor din centrul Timisoarei. Seful Directiei de Cultură Timis: “Design de baie de hotel”

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

Forfotă mare, în această perioadă, în zona centrală a Timișoarei, unde continuă lucrările cu scopul amenajării trotuarelor. În ciuda contestațiilor venite din partea mai multor cetățeni, dar și a Direcției de Cultură Timiș și a Ordinului Arhitecților Timiș, trotuarele au fost pavate cu dalele dorite de primarul Nicolae Robu, în culorile alb și gri.

Sorin Predescu, șeful Direcției Județene de Cultură Timiș, a ținut să critice din nou modul de acțiune al Primăriei Timișoara, susținând că trotuarele au un “design de baie de hotel”.

În ciuda unui ordin de sistare a lucrărilor, sfidând legea, fără să țină cont de plângerea penală, primăria continuă un demers fără proiect, fără arhitect, fără bun-gust. Pe bani publici. Design de baie de hotel. Că tot vorbea primarul de uzurpare- nu este el nici arhitect, nici urbanist, nici designer. E doar un om simplu, cu gusturi îndoielnice, care crede că orașul e propria lui moșie, că votul primit îi dă dreptul la abuz. Poate unora le place – nu contest, deși un minim simț estetic ar trebui să îi facă să perceapă că demersul arhitectural e greșit. De aceea spațiul public trebuie gestionat de specialiști și nu de oameni cu peștele pe televizor“, a precizat Sorin Predescu.

Foto: Facebook Dan Diaconu