Primaria a reziliat contractul cu firma care intretinea doua cimitire din Timisoara

Primaria a reziliat contractul cu firma care intretinea doua cimitire din Timisoara

Primăria Timișoara a luat decizia de a rezilia contractul privind întreținerea cimitirelor de pe Calea Șagului și de pe str. Rusu Șirianu, încheiat cu firma Casa Funerară Octavian și Adi SRL în luna mai a anului trecut. Asta după ce reprezentanții municipalității au primit mai multe plângeri cu privire la modul de activitate al acestei societăți, printre care perceperea unor tarife mai mari decât cele prevăzute în contract.

În acest an de contract, pe numele societății au venit foarte multe plângeri și Direcția Patrimoniu, prin Biroul specializat, a făcut mai multe adrese către concesionar, atenționând asupra faptului că nu se respectă, în mod repetat, clauzele contractuale, obligațiile asumate, printre care chiar nerespectarea tarifelor aprobate de către Consiliul Local Timișoara. Altfel spus, se încasau tarife mai mari decât cele aprobate. Am mai spus și repet: vom urmări contractele și, dacă nu se respectă, putem ajunge până la reziliere. Nu este un avertisment pentru nimeni, ci un mod de abordare a lucrurilor pentru ca reprezentanții societăților să înțeleagă că trebuie să fie parteneri onești ai Primăriei și ai cetățenilor. Oricine își asumă obligații trebuie să le respecte. Controalele vor continua și în celelalte cimitire, astfel încât situația să se îmbunătățească și lucrurile să funcționeze spre binele tuturor“, a declarat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Cosmin Tabără a mai precizat că firma Octavian va continua, totuși, să se ocupe de întreținerea celor două cimitire din Timișoara până la organizarea unei noi licitații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *