Prima vaccinare anti-Covid din România în cabinetul unui medic de familie din Timișoara

Prima vaccinare anti-Covid din România în cabinetul unui medic de familie din Timișoara

Sabina Macovei, în vârstă de 52 de ani, este prima persoană care a fost vaccinată împotriva Covid-19 în cabinetul unui medic de familie. S-a întâmplat, astăzi, în cabinetul unui medic de familie din Timișoara, în premieră națională, chiar de Ziua Mondială a Sănătății.

La acest moment a participat și Dominic Fritz, primarul Timișoarei, care a ținut să-i ofere un buchet de flori femeii care s-a vaccinat în cabinetul medicului de familie.

Această premieră va da viteză campaniei de vaccinare în Timișoara și în toată România, după ce va fi extinsă, din mai, la nivel național. Am oferit flori “pacientului zero” al proiectului pilot pe care îl realizăm împreună cu Asociația Timiș de Medicină de Familie, condusă de dr. Mihai Iacob. O cheamă Sabina Macovei, are 52 de ani, și ne-a spus că s-a înscris la vaccinare pentru că vrea să se termine pandemia, cu toate restricțiile, iar copiii să se întoarcă la școală. Și pentru că are încredere în doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob. Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sănătate și toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite să atingem imunitatea de grup și să scăpăm de pandemie”, a declarat Dominic Fritz.

Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății, în total 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste.

Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens”, a informat Ministerul Sănătății.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *