Prima întâlnire a profesorilor de religie din Timiș

Prima întâlnire a profesorilor de religie din Timiș

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Arhiepiscopia Timișoarei din cadrul Mitropoliei Banatului, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității de Vest Timișoara, a organizat webinaru Inteligența credinței și vocația autentică a creștinului, la sfârșitul săptămânii, adresat profesorilor de religie ortodoxă din județul Timiș care predau la clasele IX-XII.

Această primă întâlnire a avut ca invitați, în primul rând, pe părintele Constantin Jinga, conferențiar universitar și titular al catedrei de Studii Biblice, care a susținut o prelegere despre „Școala Rugăciunii – Libertate în Hristos”.

A mai conferențiat Daniel Lemeni, lector universitar și titularul catedrei de Spiritualitate Ortodoxă, cu o prezentare intitulată „Vocația autentică a creștinului în lume – xénitheia”.

În continuare au avut loc dezbateri și discuții despre rolul religiei în viața tinerilor liceeni și modul în care aceștia sunt interesați de dobândirea unei înțelepciuni practice (phronesis) sau de o re-personalizare a eticii (trecerea de la etic la noetic).

Scopul întâlnirii a fost unul dublu: pe de o parte, actualizarea conținuturilor cu literatură biblică și de spiritualitate ortodoxă, pe de altă parte, crearea unui calendar al întâlnirilor ulterioare pe grupe de licee, în care să se organizeze întâlniri între tinerii liceeni și studenții teologi, împreună și profesorii acestora de la Facultatea de Teologie din Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *