Prima imagine cu noile tramvaie care vor circula pe străzile Timișoarei

Prima imagine cu noile tramvaie care vor circula pe străzile Timișoarei

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Veste bună adusă de Cătălin Iapă, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării. Acesta a anunțat, astăzi, pe Facebook, că primele tramvaie noi, realizate de firma din Turcia, vor circula pe străzile Timișoarei chiar din acest an. Doar că, susține Cătălin Iapă, primăria trebuie să facă demersurile necesare pentru a le omologa, altfel există riscul pierderii finanțării europene.

Timișoara va avea 21 de tramvaie noi cumpărate din fonduri europene, proiecte scrise, depuse și câștigate de administrația PNL, administrația Robu. Primele tramvaie le vom vedea în curând pe șinele din oraș, chiar din anul acesta. Tramvaiele vor fi livrate de firma Bozankaya Otomotiv, din Turcia, câștigătorul licitației organizate de Primăria Timișoara. Firma care a câștigat licitația și Primăria Timișoara au obligația de a omologa tramvaiul în Europa. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla orașul va pierde cele 21 de tramvaie și foarte probabil și fondurile europene aferente”, a declarat Cătălin Iapă.

Fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării a mai transmis că, în această săptămână, a fost avizată documentația tehnică de la dosarul de omologare de către Autoritatea Feroviară Română.

Acesta este pasul cel mai dificil într-un demers de omologare a unui produs nou. Acum urmează probe la fața locului, în diverse locații din Europa, iar ultima probă va fi programată în Timișoara, cu tramvaiul pe șine”, a completat Cătălin Iapă.

Iapă a postat, astăzi, pe Facebook, și o fotografie cu partea din față a unui tramvai care va circula pe străzile Timișoarei, poza fiind realizată la fabrica din Turcia. ”Prima imagine cu tramvaiul nostru în realitate pe care o avem de la producător, până acum am avut doar machete”, a explicat Iapă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *