Prima ediție a Maratonului Resuscitării a avut loc la Iulius Town Timișoara

Prima ediție a Maratonului Resuscitării a avut loc la Iulius Town Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Prima ediție a Maratonului Resuscitării – un eveniment public organizat de către ISU Timiș, UPU și Fundația SMURD, sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute – a avut loc la Iulius Town Timișoara, sâmbătă 16 noiembrie.

Scopul manifestării a fost creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 50 de medici, paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai fundației pentru SMURD sute de timișoreni au exersat pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum să recunoască și cum trebuie să acționeze în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul a cuprins peste 15 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, care au oferit cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea s-au relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare grup de participanți.

Medicii atenționează că 4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă. Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10 % în fiecare minut care trece.