Prietenie româno-japoneză, prin Clubul Rotary Cetate Timişoara

Prietenie româno-japoneză, prin Clubul Rotary Cetate Timişoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Hidehiro Hosaka – un fan declarat al vinului de Recaş.

Membrii Clubului Rotary Cetate Timişoara au primit vizita unui oaspete de seamă :  Hidehiro Hosaka – ministru-consilier al Ambasadei Japoniei în România şi Insărcinat cu Afaceri Ad Interim (Adjunct al Şefului Misiunii).

Iniţiativa întâlnirii care a avut loc de în 2 aprilie i-a aparţinut oficialului nipon care şi-a dorit să ia contact cu vestul ţării prin intermediului unei organizaţii reprezentative pentru comunitate.

În faţa unui număr semnificativ de rotarieni, Hidehiro Hosaka a susţinut o prezentare pe teme de larg interes referitoare la Japonia – economie, geopolitică, tradiţii, cultură. O parte dintre aspectele prezentate au evidenţiat şi similarităţile pe care le au două ţări atât de îndepărtate şi diferite.

O lecţie inedită de geografie, istorie şi cultură din care fiecare şi-a făcut o idee despre ce înseamnă Ţara Soarelui Răsare, un schimb de informaţii despre posibilităţile de colaborare între cele două ţări, o seară agreabilă şi plină de discuţii interesante.

„Nu putem decât să salutăm iniţiativa domnului Hidehiro Hosaka de a ne vizita şi suntem bucuroşi că în alegerea domniei sale a contat bunul renume de care ne bucurăm şi binenţeles proiectele realizate în comunitate. Sunt convins că această întâlnire a mai micşorat puţin distanţa dintre cele două ţări aflate la peste 14 mii de kilometri una de cealaltă”, Cosmin Grapini – preşedinte Rotary Club Timişoara Cetate, 2014-2015.

Hidehiro Hosaka, este absolvent de studii internaţionale şi lucrează în diplomaţie din 1977. În această seară a dezvăluit că este pasionat să descopere România şi s-a declarat fan al vinului de Recaş.

G. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *