Prietenie româno-chineză! Călin Dobra, șeful CJT, s-a întâlnit cu Li Li, reprezentanta afaceriștilor chinezi

Prietenie româno-chineză! Călin Dobra, șeful CJT, s-a întâlnit cu Li Li, reprezentanta afaceriștilor chinezi

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra a avut vineri o întrevedere cu Li Li, reprezentând grupurile de firme Milan invest NV și Challenge NV (din provincia chineză Shandong) și autoritățile locale din orașul Zibo.

Oaspetele chinez a precizat că grupurile de firme respective doresc să dezvolte investiții în România, în special în zona de vest a țării. În acest context, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a făcut o scurtă prezentare a oportunităților de investiții, subliniind faptul că instituția administrației județene este interesată de atragerea de investitori, dar și de colaborări cu autoritățile locale chineze. „Timișul are importante posibilități de investiții în domenii diverse. În ceee ce privește colaborarea interinstituțională, în 2015 am semnat un protocol de colaborare cu provincia Yunnan, dar suntem interesați  să dezvoltăm parteneriate și cu alte regiuni”, a spus Călin Dobra.

Tot astăzi, președintele Consiliului Județean Timiș a primit vizita ambasadorului Statelor Unite Mexicane în România, Arturo Trejo,prezent la Timișoara cu ocazia Forumului Economic Mexican, care are loc în Sala Multifuncțională a Palatului Administrativ.

„Principalul meu obiectiv în calitate de ambasador vizează intensificarea relațiilor de colaborare ale Mexicului cu România în general, dar și cu diferite regiuni din țara dumneavoastră. Și la finalul anului trecut am fost în Timiș și am avut astfel ocazia de a remarca oportunitățile pe care această regiune le oferă investitorilor străini, de la așezarea geografică favorabilă, la multiculturalitate, la mediul educațional și la pregătirea profesională foarte bună.”, a precizat Arturo Trejo.

La rândul său, Călin Dobra a subliniat deschiderea Consiliului Județean Timiș către atragerea de investitori. “Vă lansez propunerea de a demara un protocol de colaborare între Timiș și o regiune din Mexic, protocol care să vizeze cooperarea bilaterală în arii diverse: afaceri, educație, cultură”, a mai spus președintele CJT.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *