Pretenții prea ridicate pentru tramvaie noi la Timișoara

Pretenții prea ridicate pentru tramvaie noi la Timișoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Nu s-a depus nici o ofertă la licitația pentru achiziția a noi tramvaie la Timișoara. Termenul de depunere a ofertelor a expirat luni. Licitația se pare că a eșuat din cauza pretențiilor prea ridicate din caietul de sarcini.

Dorim să accesăm fonduri europene pe axa de mobilitate pentru achiziția a minim 16 tramvaie mai mari decât cele pe care le avem la ora actuală. Din păcate nu s-a depus nici o ofertă. Ieri a expirat termenul de depunere a ofertelor pentru tramvaie și iarăși va trebui să o luăm de la capăt cu licitația. Se pare că principala nemulțumire a ofertanților a fost legat de termenul de livrare. O să analizăm, să vedem ce se poate face, ce modificări facem în caietul de sarcini, așa este corect, să nu schimbăm din mers regulile. Dacă nu a fost nimeni. Noi înțelegem care este pulsul ofertei, pentru că lucrăm pe principiul cererii și ofertei și trebuie să ne adaptăm cererii. Vor fi, fără îndoială, anumite modificări în caietul de sarcini”, a spus marți, 11 decembrie, primarul Nicolae Robu.

Au fost 12 firme interesate să participe la licitație, însă nici una nu a depus ofertă. Primarul Nicolae Robu spune că cererea de finanțare pe axa de mobilitate va fi depusă.

Oricum, noi vom depune cererea de finanțare. Nu era obligatoriu să fie licitația făcută pentru a putea depune documentația pentru finanțare pe fonduri europene, însă noi am ținut să se întâmple și această etapă, licitația pentru că atunci mergeam cu cererea de finanțate însoțită de specificații exact așa cum vor fi făcute tramvaiele, fără să mai fie nevoie de posibile ajustări. Evident că e posibil să se facă modificări pe parcurs, dar ele trebuie să fie foarte bine argumentate. Vom depune cererea de finanțare cu specificațiile pentru tramvaie care se vor regăsi în noul caiet de sarcini. (…). Am înțeles că au fost obiecții în privința autonomiei pe care noi am cerut-o, că ar fi fost prea mare, dar nu înseamnă că noi trebuie să ne pliem pe ce vrea fiecare, dar dacă nici o ofertă nu vine atunci înseamnă că noi avem pretenții prea ridicate”,a mai spus Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *