Președintele Tribunalului Timiș, despre România: “O țară jefuită și măcinată de corupție”

Președintele Tribunalului Timiș, despre România: “O țară jefuită și măcinată de corupție”

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Judecătorul Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, a postat un nou mesaj dur pe pagina sa de Facebook, în care vorbește despre cât de coruptă a ajuns să fie România.

Pentru început, președintele Tribunalului Timiș atrage atenția asupra faptului că “bisericile de azi nu sunt altceva decât reflectarea sufletelor noastre împietrite. Dacă am fugi de pustiul din noi așa cum fugim de bisericile goale, poate am schimba ceva“.

De asemenea, judecătorul Adriana Stoicescu precizează că România este o țară “abandonată și uitată, la fel de goală precum Biserica azi”.

“Ne-au luat speranţa. Ne umilesc bătrânii. Azi, ne iau cuvântul şi mutilează adevărul. Când în Timişoara se striga „Libertate”, ei se pregăteau să iasă în faţă. De 30 de ani îşi iau încet, dar sigur, ţara înapoi. O ţară jefuită şi măcinată de corupţie, în care câţiva se plimbă cu iahturi, iar cei mulţi nu au nici măcar o căruţă. În care unii copii vin la şcoală în BMW, iar alţii bat kilometri, desculţi prin pădure, ca să ajungă într-o şcoală dărăpănată şi fără curent. Unde îi aşteaptă nişte abecedare vechi şi un învăţător obosit şi cu haina peticită, dar care trebuie să îşi cumpere degrabă un laptop pentru a satisface orgoliile mărunte ale decidenţilor zilei.  O ţară în care suprema lor valoare, a celor puţini, e casa din Monte Carlo, iar a celor mulţi e pâinea de pe masă. Bisericile goale vin să ne amintească de golul din noi. Încet, încet ne cuprinde nepăsarea. Liniştea lor începe cu doi, trei ziarişti reduşi la tăcere. Liniştea lor înseamnă Adevărul încarcerat. O ţară care tace, precum o biserică abandonată, în care harul e doar o amintire”, a precizat judecătorul timișorean.