Președintele PPU-SL, Daniel Ionașcu și Maria Grapini s-au întâlnit cu umaniștii în Parcul Rozelor din Timișoara

Președintele PPU-SL, Daniel Ionașcu și Maria Grapini s-au întâlnit cu umaniștii în Parcul Rozelor din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Președintele executiv al Partidului Popular Umanist -Social Liberal din România, PPU-SL, avocatul Daniel Ionașcu, a venit din București într-o vizită la Timișoara, duminică 5 iulie! Dimineața, a participat, împreună cu eurodeputata umanistă, Maria Grapini, la mănăstirea Timișeni-Șag, unde Sfânta Liturghie a fost susținută de ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului.

După aceea, la ora 16, avocatul Ionașcu, europarlamentara Grapini și Raoul Gordean, președintele PPU-SL Timiș, candidatul pentru fotoliul de primar al Timișoarei, împreună cu ceilalți lideri, au participat la o întâlnire cu umaniștii în Parcul Rozelor, cu respectarea distanței sociale.

Cu acest prilej, avocatul Ionașcu a avut un amplu mesaj către cei prezenți, dintre care prezentăm o parte: ”Venind încoace la Timișoara, am avut o revoltă până la lacrimi în sufletul meu, că un premier al României actuale poate să îndemne la neascultare populația țării în raport cu deciziile juridice. Sigur că populația nu a reacționat. Cum să nu respectăm decizia autorității unice de jurisdicție constituțională din România, ce îndeplinește rolul de garant al supremației Constituției? Înțelegând complexitatea situație actuale – în care, pe de o parte, trebuie respectate drepturile și libertățile civile garantate de Constituție și, pe de altă parte, trebuie limitate cât mai mult efectele pandemiei de COVID 19 – vă reamintesc, domnule Orban, că un lider politic inteligent și eficient caută soluții de echilibru, nu distruge ordinea constituțională doar pentru că nu corespunde viziunii sale personale! Domnule Premier! Evitați capcană de a vă plasa în afară Constituției. Vă garantez, există soluții să respectați, în egală măsură, Constituția și imperativul de a asigura sănătatea românilor. Dacă erați mai atent și mai bine informat, ați fi găsit metodele să aplicați măsurile necesare de prevenție fără a încălca legea fundamentală”.

De asemenea, Ionașcu a vorbit și de importanța solidarității sociale în reușita unui proiect politic sau nu. ”Cred cu tărie că doar împreună putem reuși ceva. Am înțeles clar că nu poți face nimic singur, ci numai dacă suntem uniți. Nu tăceți! Să fim uniți pentru ceea ce înseamnă demnitatea noastră ca oameni. Țara această este săracă și frumoasă, cu oameni deștepți, dar ținuți sub obroc. Am venit la Timișoara și m-am întâlnit cu maestru Ștefan Popa Popa S – valoare inegalabilă în lume, un cetățean al Banatului și timișorean. Se pare că Timișoara va fi capitală culturală europeană. Popa S nu a fost în cărți. Azi la Timișoara, PPU-SL, doamna Maria Grapini, eurodeputată, împreună cu mine și împreună cu dumneavoastră, am început bătălia pentru ceea ce înseamnă recunoașterea valorilor românești, iar prima dintre ele este geniul inegalabil, Ștefan Popa Popa S”, a fost mesajul avocatului Ionașcu duminică, 5 iulie, transmis bănățenilor din Parcul Rozelor de la Timișoara.

La rândul ei, eurodeputata umanistă, Maria Grapini, a avut un mesaj asemănător cu a avocatului Ionașcu, către prim-ministrul României, cu privire la faptul că Orban a îndemnat populația să nu respecte deciziile Curții Constituționale: ”Să fii premier și să instigi prin declarații publice să nu se respecte deciziile Curții Constituționale înseamnă să fii nebun! Curtea Constituțională a decis ca neconstituțională internarea asimptomaticilor prin ordin de ministru! Dacă pacientul dorește, poate fi internat! Avem legea pacienților! Guvernul acesta mai are un ministru al justiție sau e în concediu! Hotărârile CCR sunt pentru instituții nu pentru cetățeni! Instituțiile trebuie să le aplice, corectând legile, hotărârile care nu sunt constituționale! Demisia, domnule Orban!”.

Grapini a mai spus, duminică, că ”Ideea de bază este că degeaba ai un conducător, dacă nu ai și armata! În politică managementul este pe dos, cu capul în jos, de multe ori. Se întâmplă ca adesea cei buni să fie înlăturați. În afaceri e invers. Trebuie să îi ai alături pe cei mai buni, altfel, falimentezi. Pe de altă parte, poți să ai cele mai bune idei în politică, dar dacă nu a susținerea populației e degeaba. Așa e democrația reprezentativă. Poporul își alege liderii care timp de patru ani decid în numele poporului. Acei oameni va trebui să nu uite de unde au plecat, ci să se întoarcă, să își consulte poporul care i-a votat. Eu reprezint România. Când mă duc în Parlamentul European, am avizul prin această democrația reprezentativă și transmit mesajul poporului, al românilor, fiindcă acolo în PE reprezint poporul român. Vreau să mai atrag atenția că dacă cei mai buni dintre cetățeni stau pe margine și nu sunt pe lista de candidați, nu ai pe cine să alegi. După 31 de ani de la revoluție, este trist că oamenii nu au înțeles că trebuie să fie implicați și responsabili. Cei mai mulți și-au ales doar drepturile. Am dreptul să te înjur, să te jignesc, să vorbesc urât de tine, să te acuz, deși nu am niciun argument, că eu am dreptul la exprimare, dar în democrație drepturile cu responsabilitățile merg la pachet și nu se poate unele fără celelalte. De aceea noi cei care am înțeles situația exactă trebuie să explicăm și celorlalți și să schimbăm lucrurile în bine”.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *